Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.09.2022 00:14

Statistică dâmbovițeană


A A

Activitatea turistică, în creștere

Activitatea turistică, în creștere

*Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna iunie 2022, au însumat 12125, în creștere cu 52,7% față de luna iunie 2021!

 

Violeta Stanciu


Activitate turistică intensă în județul Dâmbovița în luna iunie 2022, față de luna iunie 2021! Situația a fost analizată de statisticienii dâmbovițeni și consemnată în ultima lor raportare statistică. Potrivit acesteia, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna iunie 2022, au însumat 12125, în creștere cu 52,7% față de luna iunie 2021.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au reprezentat 96,7%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 3,3%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (75,0% din total turiști străini), iar din aceștia 74,6% au fost din țările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna iunie 2022 au însumat 26151, în creștere cu 38,9% față de cele din  luna iunie 2021. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 95,9%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 4,1%.

În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (61,4% din total străini), iar din aceștia 73,1% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iunie 2022 a fost de 28,7% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 6,7 puncte procentuale față de luna iunie 2021.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Controverse pe chiriile din zona Pieței 1 Mai
350.000 de firme fantomă în România
Continuă demersurile pentru modernizarea Stațiunii Peștera-Padina
Nu va exista plafon la consumul de gaze în această iarnă!
Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor
„Românii, fanatici ai produselor din import”
Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița
Parc modern construit pe un loc degradat
Întâlnirea de lucru a Camerelor de Comerț din Regiunea Sud- Muntenia
444 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale