Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.04.2015 00:25

Judecătorul sindic verifică planul de reorganizare din trei în trei luni


A A

Activitatea COS Târgoviște, sub lupa Tribunalului Dâmbovița

Activitatea COS Târgoviște, sub lupa Tribunalului Dâmbovița
La sfârșitul lunii mai, activitatea din COS Târgoviște va fi pe masa judecătorului sindical

❚ Odată cu aprobarea planului de reorganizare în data de 4 februarie a.c., activitatea din Combinatul de Oțeluri Speciale Târgovi ște trebuie să urmeze în următorii trei ani pașii înscriși negru pe alb în acest document ❚ Deocamdată, potrivit liderului Sindicatului Metalurgistul, acest lucru se respectă, activitatea și-a mai revenit și se desfășoară conform programului stabilit din punct de vedere al economiei de energie electrică, adică mai mult în schimburi de noapte și de week-end ❚ După valurile de disponibilizări de până acum este îmbucurător că nu se pune problema de concedieri, ba chiar s-au făcut angajări pe posturile eliberate prin pensionare

VIRGIL VOINESCU

 


 

La sfârșitul lunii mai a.c., când se împlinesc 3 luni de la aprobarea Planului de reorganizare aprobat la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, la Tribunalul Dâmbovița va avea loc prima analiză privind respectarea pașilor din acest important document. Potrivit liderului Sindicatului Metalurgistul, ing. Gabriel Banu, în unitate lucrurile se desfășoară conform acestui Plan de reorganizare:

„Nici nu a venit căldura, nici nu s-au «dezmorțit» lucrările să creștem activitatea, dar în estimarea mea e stabil. Acest Plan de reorganizare (aprobat pe 4 februarie a.c.) are prevăzuți toți pașii care trebuie urmați în această perioadă de trei ani. Câtă vreme se respectă ceea ce e scris în document și se va trece și peste verificarea de la Tribunal – care se face din trei în trei luni din partea judecătorului sindic – înseamnă că lucrurile merg, să zicem, normal”, a precizat sindicalistul.

După ani de probleme, puțină liniște la COS

În ceea ce privește alte dosare aflate pe rolul instanțelor, ing. Gabriel Banu spune că „mai sunt, dar nu sunt lucruri normale în perioada insolvențelor, nu sunt ieșite din comun sau ceva ce se întâmplă numai la noi. Nu sunt concedieri. Au fost câteva angajări în locurile de unde s-a ieșit la pensie. Vorbim despre o activitate normală. E binișor”, a mai precizat liderul Sindicatului Metalurgistul. Îmbucurător este că și programul de lucru începe să-și revină, sunt din ce în ce mai puține zile în care nu se lucrează, iar în COS Târgoviște a fost acceptat un orar economic din punct de vedere al consumului de energie, adică se lucrează mai mult în week-end-uri și noaptea, atunci când energia electrică este mai ieftină.

Vă reamintim că pe 4 februarie a.c., instanța Tribunalului Dâmbovița a confirmat planul de reorganizare a COS Târgoviște propus de SC Silnef Brașov. În calitate de creditor majoritar al COS, SC Silnef Brașov a cerut Tribunalului Dâmbovița insolvența COS, pentru a recupera o creanță de 254 milioane lei și, ulterior, a propus un plan de reorganizare cu aplicativitate pe o perioadă de trei ani. Sindicaliștii s-au declarat mulțumiți, având în vedere că în această perioadă de trei ani se mențin locurile de muncă și există speranțe de depă șire a momentului critic al falimentului. Totodată, s-a schimbat acționariatul COS, pachetul majoritar fiind deținut de Silnef Brașov, societatea care a propus planul de reorganizare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale