Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2020 00:17

Arhiepiscopia Târgoviștei va desfășura în perioada imediat următoare...


A A

Acțiuni social-filantropice de peste 1.000.000 lei

Acțiuni social-filantropice de peste 1.000.000 lei

În perioada imediat următoare, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului, Arhiepiscopia Târgoviștei va derula mai multe acțiuni și proiecte socialfilantropice, ce vor veni în întâmpinarea unor nevoi concrete din cadrul comunității noastre locale și care se vor ridica la suma de peste 1.000.000 lei. Astfel: 1. Vor fi oferite articole de lenjerie și de curățenie, articole igenico-sanitare, dar și de îmbrăcăminte, de încălțăminte, ori dulciuri și alimente centrelor sociale, spitalelor și familiilor cu nevoi speciale din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre. Va fi sprijinită activitatea Centrului Social Casa Creștină, în special a apartamentului social Sf. Ier. Nicolae din cadrul acestuia. 2. Prin intermediul Fondului Pastoral Eparhial, va fi susținută desfășurarea a 22 de proiecte parohiale, ce au în vedere sprijinirea copiilor și a familiilor cu posibilități materiale reduse, vor fi sprijiniți clerici și credincioși cu diferite nevoi. 3. Cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului, se va desfășura proiectul Masa de Crăciun, ce va avea în vedere oferirea de produse tradiționale românești credincioșilor participanți la slujba Sfânta Liturghie, de la Catedrala din Târgoviște, în ziua sărbătorii Nașterii Domnului, și va avea în vedere cca. 300 de persoane. 4. Unele persoane defavorizate vor beneficia de plata facturilor curente, ori de combustibil pentru încălzire, medicamente, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente. De asemenea, vor fi ajutate cazurile medicale urgente, prin organizarea de colecte, ori prin donarea unor sume de bani, mai cu seamă în cazul unor intervenții medicale urgente. 5. În această perioadă se desfășoară în Arhiepiscopia Târgoviștei colecta de Crăciun, în cadrul căreia se strâng bani, medicamente, îmbrăcăminte, alimente, jucării, obiecte igenico- sanitare care apoi vor fi oferite celor în nevoie, persoane și centre sociale. 6. În cadrul Cantinei Sociale a Arhiepiscopiei Târgoviștei se continuă oferirea unei mese calde pe zi pentru 130 de persoane defavorizate de la parohiile din Municipiul Târgoviște. În majoritatea parohiilor, se desfășoară activități socialfilantropice, se oferă sprijin, ca și în anii trecuți, familiilor defavorizate și se susțin instituțiile sociale din județul Dâmbovița. 7. Prin intermediul preoților din instituțiile de caritate, din spitale și penitenciare, vor fi sprijiniți, bolnavi sau persoane lipsite temporar de libertate, cu cele necesare desfășurării în condiții cât mai decente a vieții cotidiene. 8. Clerici pensionari, cu nevoi speciale urgente, ori preotese văduve vor fi sprijiniți cu diferite sume de bani sau produse alimentare, igenico-sanitare sau de îmbrăcăminte. 9. Centrul pentru persoane vârstnice din cadrul Fundației Catedrala Eroilor din Târgoviște va beneficia, ca de obicei, de sprijin în desfășurarea activităților sale zilnice.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele Cartel Alfa au continuat ieri protestul în fața Prefecturii Dâmbovița
Recomandările jandarmilor montani pentru turiștii care vor să meargă în Bucegi
Concedierile vor fi decise de "anvelopa salarială" stabilită la nivel central
Protest Sanitas în fața Prefecturii Dâmbovița
Pensionarii dâmbovițeni au încredere în decizia CCR
Salariații din sănătate, asistența socială și poliție se alătură protestului COST
SAJ Dâmbovița va avea mașini noi în parcul auto
CITATIE
"Protest pentru salvarea COST Târgoviște"
Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.750 lei aplicate de jandarmii dâmbovițeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale