Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2014 00:24

Rezultatul neașteptat al alegerilor prezidențiale naște temeri sindicale dâmbovițene


A A

Acordul dascălilor cu Guvernul va mai fi respectat?

Acordul dascălilor cu Guvernul va mai fi respectat?
O schimbare la nivel guvernamental ar putea lăsa învățământul preuniversitar fără drepturile pe care abia le-a obținut?

❚ Documentul însușit chiar de premierul Victor Ponta are mai multe prevederi importante, inclusiv creșteri salariale, fiind foarte avantajos pentru cadrele didactice ❚ Prof. Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița, ia în calcul chiar acțiuni sindicale, în cazul în care s-ar schimba echipa de guvernare și Acordul nu ar mai fi agreat ❚ Același lucru îl accentuează și președintele CJD și al PSD, Adrian Țuțuianu, care susține că dascălii nu au momentan de ce să se îngrijoreze, însă în cazul în care vine alt guvern cu altă abordare a problemei, situația se poate răsturna

VIRGIL VOINESCU


Aplicarea Acordului încheiat de sindicatele din învățământul preuniversitar cu guvernul înainte de alegerile prezidențiale reprezintă la acest moment o serioasă temere a Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița. Liderul acestuia, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că documentul a fost însușit de premierul Victor Ponta și conține o serie de prevederi importante pentru educație cu aplicare din anul 2015 până în 2016- 2017.

„Este un Acord prin care noi, cei din învățământul preuniversitar, am câștigat niște drepturi și am reglat o serie de probleme. Este un document destul de avantajos pentru noi. Acum însă avem mari temeri că aceste alegeri ar putea face Acordul să nu mai fie valorificat de sindicat”.

Potrivit prof. Emil Poamă, deocamdată, sindicatele sunt în așteptarea aplicării măsurilor stabilite, dar sunt luate în calcul acțiuni sindicale în cazul în care s-ar schimba echipa de guvernare și Acordul nu va fi acceptat sau luat în seamă.

 

Există totuși o îngrijorare

Pe acest subiect, am cerut un punct de vedere președintelui PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Domnia sa ne-a declarat că sindicaliștii din învățământ nu au niciun motiv să se teamă că Acordul ar putea să nu fie aplicat:

„Nu au niciun motiv. Bugetul pe care îl pregătește guvernul în momentul acesta prevede toate drepturile și toate lucrurile despre care s-a discutat în perioada de campanie electorală. Nu au niciun motiv”, a accentuat președintele CJD. „Singura îngrijorare ar putea fi dacă sar schimba guvernul și ar fi o altă abordare a problemei”, a ținut totuși să transmită Adrian Țuțuianu.

 

Prevederi importante pentru cadrele didactice

Principalele puncte din Acordul încheiat cu Guvernul Ponta privesc: stabilirea unui calendar de modificare a programelor școlare pentru toate ciclurile de învățământ, precum și a sistemul de evaluare a elevilor, concomitent cu adoptarea unor programe școlare care să asigure un echilibru între partea aplicativă și cea informativă, adoptarea prin dialog social a unei noi legi a educației naționale, cel mai târziu până în luna iunie 2015 și, de asemenea, adoptarea unor acte normative care să asigure o creștere medie a salariilor de 5% începând cu 1 martie 2015 și continuând cu același procent până la ultima creștere stabilită pentru 1 octombrie 2017.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale