Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.04.2020 09:06

PRO România Dâmbovița susține:


A A

Acordarea unui venit minim garantat de 1500 de lei persoanelor afectate de coronacriză

*„Există riscul ca nu doar cei care au infracțiunea ca profesie să săvârșească fapte antisociale, ci și oameni care nu mai au resurse pentru a trăi în perioada aceasta și mai ales în perioada de după 15 mai”

 

 

Pentru a mai diminua din efectele negative ale crizei sanitare actuale generate de pandemia de Covid 19, dar și a celei economice care va urma și care va duce în mod inevitabil la creșterea sărăciei, dar și a  ratei criminalității, cei de la PRO România propun acordarea unui venit minim garantat de 1500 de lei persoanelor afectate de coronacriză.  În opinia acestora ajutorul ar trebui să se acorde atât pe perioada stării de urgență , cât și pentru o perioadă de șase luni de la încetarea acesteia. Senatorul PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu susține că asigurarea acestui venit minim garantat ar însemna mai multă siguranță și stabilitate socială evitându-se conflictele și creșterea gradului de infracționalitate. 

„PRO România a depus la Parlament un proiect de lege privind asigurarea unui venit minim garantat de 1500 de lei lunar pentru cetățenii cu vârsta de peste 18 ani în contextul pandemiei provocată de coronavirus.  Sprijinul pentru un trai decent se stabilește ca diferență între venitul de 1500 de lei și venitul net lunar al persoanei luându-se în calcul toate categoriile de venituri prevăzute de Codul Fiscal.  De ce este nevoie de o asemenea lege? În primul rând s-ar acoperi nevoile de strictă necesitate în această perioadă pentru oamenii care sunt fără locuri de muncă sau fără venituri. În România sunt peste 200.000 de șomeri numai în ultima lună  și un milion de oameni care primesc 75% din venitul realizat anterior. De asemenea prin acest sprijin s-ar diminua efectele negative ale crizei cum ar fi creșterea sărăciei extreme și a ratei criminalității. Trebuie să ne gândim că asigurarea unui venit minim înseamnă mai multă siguranță și stabilitate socială evitând conflictele și în același timp creșterea gradului de infracționalitate. Există riscul ca nu doar cei care au infracțiunea ca profesie să săvârșească fapte antisociale, ci și oameni care nu mai au resurse pentru a trăi în perioada aceasta și mai ales în perioada de după 15 mai... Un ultim argument în favoarea acestei reglementări este Grecia care dă 800 de euro pentru 45 de zile și Grecia nu este în situația economică a României, iar SUA dau un ajutor social de 1200 de euro pe perioada aceasta a crizei”, a declarat senatorul PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu la conferința de presă online de la începutul acestei săptămâni.

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița și-a definitivat listele de candidați pentru alegerile locale
"4 iunie 2020 - Centenarul semnării tratatului de la Trianon"
10 întrebări pentru Guvernul PNL
"Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi foarte mari"
ALDE Dâmbovița a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
"În echipă suntem mai puternici!"
HoReCa trebuie salvată!
Programul "Repornim România"
Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică
"Corigenți" la capitolul educație!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale