Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2023 00:16

Arhiepiscopia Târgoviștei, la moment de bilanț:


A A

Acțiuni social-filantropice de peste 4.500.000 lei

Acțiuni social-filantropice de peste 4.500.000 lei

La Târgoviște, s-au desfășurat, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, joi, 19 ianuarie 2023, lucrările Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale. În cuvântul său, Părintele Mitropolit Nifon a evidențiat cele mai importante repere din activitatea Arhiepiscopiei Târgoviștei, accentuând „intensificarea ajutorării aproapelui aflat în nevoi și suferință, acum, când crizele sociale și economice afectează pe mulți semeni de-ai noștri, mai ales din cauza războiului de la granițele țării noastre”.

În cadrul activității social-filantropice, au fost ajutate 128.568 de persoane aflate în nevoi și suferință, cu bani și produse în valoare de peste 4.589.819 lei. Astfel, menționăm că 15 persoane au beneficiat de sprijin medical de urgență în valoare de 285.657 lei, 183 de persoane aflate în diverse situații dificile au fost susținute cu suma de 94.635 lei, au fost oferite 12.689 pachete cu alimente, îmbrăcăminte și alte bunuri pentru 7.240 persoane, precum și ajutorarea a 4.712 refugiați din Ucraina, cu produse în valoare de 379.610 lei.

În anul 2022, au fost târnosite bisericile cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Nașterea Maicii Domnului” a Mănăstirii VIFORÂTA, „Sf. Împărați Constantin și Elena” și „Sf. Martiri Brâncoveni”, din satul Crovu, Comuna Odobești, Protoieria Titu, „Sf. Ioan Gură de Aur” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”  din Municipiul Târgoviște, Protoieria Târgoviște Nord și „Sf. Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului”, din orașul Fieni, cartierul Berivoiești, Protoieria Pucioasa.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Zelenskiada (II)
Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”
Zelenskiada (I)
Grădiniță nouă și modernă în cartierul Sagricom
Construcția noului stadion din Târgoviște intră în acțiune
Probleme în județ din cauza zăpezii
Întreruperi de energie electrică programatePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale