Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.05.2015 00:15

Poșta redacției: În atenția Instituției Prefectului, Curții de Conturi, Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița


A A

Abuzuri și amenințări în Primăria Pietrari

Abuzuri și amenințări în Primăria Pietrari
Foto arhivă: În 2013, cimitirul comunei a fost inundat

❚ „Pâraiele în anul 2013 au inundat zeci de locuințe, respectiv cimitirul comunei Pietrari (Șipot), apa ajungând la peste 1 metru înălțime, ca dovadă vă rog să verificați că nici după un an de zile nu sau curățat aceste pâraie și oricând există pericolul unei noi inundații” ❚ „Unitățile sesizate au efectuat numai expertize financiar-contabile în biroul primarului, nu s-au efectuat expertize tehnice” ❚ „În ziua de 06.05.2015, la ora 10.00, m-am deplasat la primăria comunei cu scopul de a mă interesa când se va ține ședința lunară de consiliu, dorind să particip și eu, drept asigurat prin Constituție. Răspunsul primarului a fost: «Nu ai ce căuta, te iau la picioare și pumni»”, ne-a sesizat Porumboiu Aurică, din Pietrari


„Mă numesc Porumboiu Aurică, din comuna Pietrari, județul Dâmbovița, și vă informez că am studiat cu mare atenție raportul din data de 08.05.2015, efectuat de Curtea de Conturi, care a controlat din punct de vedere economico-financiar Primăria comunei Pietrari, cu referire mai mult la activitatea casierului și a contabilului Consiliului Comunal, scoțând în evidență mai mult generozitatea primarului comunei, Cornel Coman, de a amesteca banii publici cu banii personali, acoperind găurile făcute de subordonații săi. Rezultă o singură casierie, care este a primarului. Se pune întrebarea: În ce scop acoperă acest primar prejudiciul altor colegi? Oare aceștia nu cunosc de unde provin acești bani? Nu considerați că există o implicare mult mai gravă cu banii publici, care se folosesc în alte scopuri?

În anul 2013, luna martie, ziua 13, am fost în audiență la primarul comunei Pietrari, Coman Cornel, sesizând unele probleme despre neglijența administrativă și nepăsarea față de comuna pe care o reprezintă ca primar în prezent și baron de Pietrari. Ca exemplu, decolmatarea pâraielor care, în anul 2013, au inundat zeci de locuințe, respectiv cimitirul comunei Pietrari (Șipot), apa ajungând la peste 1 metru înălțime, ca dovadă vă rog să verificați că nici după un an de zile nu s-au curățat aceste pâraie și oricând există pericolul unei noi inundații. În acest sens au fost sesizate organele județene cu atribuțiuni în administrarea fondurilor financiare și în respectarea legilor impuse de buna desfășurare a activității în comuna respectivă. Vă informez că unitățile sesizate au efectuat numai expertize financiar- contabile în biroul primarului, nu s-au efectuat expertize tehnice.

Vă mai relatez un caz ieșit din comun care demonstrează aroganța acestui primar. În ziua de 06.05.2015, la ora 10.00, m-am deplasat la primăria comunei cu scopul de a mă interesa când se va ține ședința lunară de consiliu, dorind să particip și eu la ședință, drept asigurat prin Constituție. Răspunsul primarului a fost: «Nu ai ce căuta, te iau la picioare și pumni», aducându-mi și înjurături. În ședința din 21.05.2015, a recunoscut faptul consumat, dar cu multă aroganță, fără a-și cere scuze. Regret așa ceva, nu cred că se mai întâmplă în România. Vă rog să rețineți, am vârsta de 82 de ani și poate și din mica mea contribuție, impozite și taxe, îi asigur salariul acestui primar.

Rugămintea mea este pentru a desfășura o anchetă în această comună și veți constata lucruri nebănuite. Eu vă stau la dispoziție cu documente semnate de primar, iar realitatea din teren va arăta contrariul. Următorul răspuns al primarului a fost: «Eu sunt inginer Coman Cornel, am atribuții numai de birou » și a susținut că el a sponsorizat salariații primăriei cu salarii în sumă de 1.500.000 RON, el deține atâția bani, încât tu sau altă persoană nu vom avea zile de trăit ca să îi numărăm, iar comuna este la picioarele lui. Iarăși îmi pun întrebarea: Oare primăria nu are prevăzut fond de salarii de la bugetul de stat? Și cel mai important lucru este din ce bani sponsorizează și în ce scop? Oare nu trebuie verificată întreaga activitate a primăriei? Toate fondurile de stat primite de la bugetul de stat, fonduri europene, subvenții acordate prin Ministerul Agriculturii, prin care rog a se face și expertize tehnice, nu numai contabile, din birou. Firmele care au efectuat lucrările și stadiul în care se află actualmente unele lucrări deplorabile, aproape nu mai există.

În perioada mandatelor, domnul primar și-a construit o vilă și, să nu exagerez, un domeniu (se poate verifica). Rog să fie întrebat: Ce coincidență există între bunurile pe care le-a dobândit și firmele care au executat lucrările la Primăria comunei Pietrari, Școala Generală, firma de termopane care a asigurat tâmplăria și firma de construcții metalice în relația cu conacul său? Oare nu există conexiuni și bănuieli? Relația mea cu primarul nu este de a condamna, ci de îndreptare a lucrurilor în administrația comunei Pietrari". 

 

Porumboiu Aurică

 

Notă: Solicităm instituțiilor nominalizate să răspundă la sesizările petiționarilor. „Jurnal de Dâmbovița” va publica aceste răspunsuri pentru informarea corectă a opiniei publice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe
Polițiștii dâmbovițeni continuă misiunile pentru siguranța comunității
Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale