Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.11.2018 00:19

Editorial


A A

Absurdul… absolut, la români

Absurdul… absolut, la români

GEORGE COANDĂ


Reiau o idee / impresie dintr-un editorial precedent, și anume că suntem martorii unui timp de reașezări pe eșichierul politic al acestei Românii, rătăcind încă prin hățișuri în căutarea unui drum spre lumină. Este un timp în care fake-newsurile fac zilnic explozie, amețindu-i pe români de minte. La care se adaugă, zăpăcindu-i și mai mult, frecvența rapidă și amăgitoare a sondajelor de opinie. Îmi veți spune că, pe meleagul mioritic, nu este nimic nou sub soare, că spre finele unor cicluri electorale am mai trăit așa ceva. Că nu este vorba decât de un copy-paste. În aparență, așa este. Și totuși, vă rog să băgați bine de seamă, sunt câteva esențiale diferențe. Iar acest diferențe vin și din influențele și intercondiționările produse de apropiatele alegeri europarlamentare, dându-se deja o bătălie la baionetă între principalele mișcări politice europene pentru a-și adjudeca poziții favorabile în Parlamentul de la Strasbourg. Dar mai sunt – fac parte din jocul de mari interese economico-financiare ale unor state și companii multinaționale – și injoncțiunile străine în eșichierul politic românesc. Am putea observa că imaginea terifiantă este a unei șerpării. Forțele politice, cotate cu un procentaj de peste prag (5%) sau pe prag, au intrat într-un turbin de jocuri mai mult sau mai puțin pe sub masă, încercând să-și asigure o șansă garantată, pentru început, în vederea europarlamentarelor, apoi pentru prezidențiale. De pildă, nu sunt chiar atât de naiv încât să-l iau cu totul pe încredere pe Călin Popescu- Tăriceanu, care încearcă să liniștească spiritele dând asigurări că nu se va sparge coaliția PSD-ALDE. Trădările, îmi pare rău s-o spun, sunt adânc înscrise în ADN-ul „clasei politice” românești. Cum, de altminteri, nu mă îndoiesc că, după cum se aude în piață, n-ar fi exclusă o alianță politică USR – PRO România – PMP. Nu vă mirați! În Românabsurdistan, totul este posibil. Și absurdul poate fi absolut! Trăi-vom și vom vedea. Începutul de an 2019 ne va oferi, politicește, surprize… surprize… Nu știu dacă întru fericirea neamului românesc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale