Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.12.2016 00:16

Vești bune pentru elevii dâmbovițeni


A A

Abonamentele de transport, decontate integral

Abonamentele de transport, decontate integral

❚ Aproape 5.000 de elevi dâmbovițeni fac naveta zilnic folosind mijloace de transport pentru a ajunge la cursuri

VIRGIL VOINESCU


Începând cu acest an elevii care fac naveta pentru a merge la școală într-o altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază de decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier. Astfel, potrivit deciziei Ministerului Educației Naționale abonamentele elevilor navetiști se decontează începând cu data de 23 noiembrie, data la care Hotărârea de Guvern 863/2016 a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, în acest an școlar, la nivelul județului, în cifre absolute, sunt 4.807 elevi care fac zilnic naveta folosind mijloace de transport rutier pentru a ajunge la cursuri. „Tuturor celor 4.807 le sunt decontate lunar abonamentele de transport”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, prof. Valentin Stancu.

Conform prevederilor legislative tarifele maxime pentru abonamentele elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanța minimă de trei kilometri, la 174 lei (fără TVA) pentru distanța maximă de 50 de kilometri. Legislația mai prevede că decontarea abonamentelor pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu se face pe baza unui calendar riguros întocmit. Acesta prevede că între 1 și 4 ale lunii curente, elevii depun abonamentele emise pentru luna precedentă, între 5 și 8 ale lunii curente conducerile unităților de învățământ transmit datele la inspectoratul școlar județean, iar între 9 și 10 ale lunii curente, inspectoratul școlar județean trimite datele către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice care virează fondurile necesare efectuării plăților. Legislația mai prevede că măsura decontării se aplică doar la abonamentele lunare, nu și biletelor de transport emise zilnic în contul unui abonament. Totodată stabilește că unitățile de învățământ decontează abonamentele de transport numai pe perioada cursurilor școlare, nu și a vacanțelor. Trebuie menționat și faptul că tarifele maxime de decontare care sunt prevăzute de HG 863/2016, nu pot fi depășite și sunt valabile până la 1 septembrie 2017. Pentru anul școlar următor (2017-2018) Hotărârea de Guvern stabile ște noul nivel al tarifelor pe baza unei analize amănunțite în funcție de noile costuri ale companiilor de transport.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale