Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2014 00:10

Deputați PSD și PNL, în războiul replicilor


A A

A treia rectificare bugetară a declanșat polemici dâmbovițene

A treia rectificare bugetară a declanșat polemici dâmbovițene
Dialog la distanță între Ionuț Săvoiu (PSD) și Iulian Vladu (PNL)

❚ Dacă vicepreședintele PSD Dâmbovița, deputatul Ionuț Săvoiu, salută a treia rectificare pozitivă a Guvernului Ponta și arată toate avantajele acesteia, copreședintele PNL Dâmbovița, deputatul Iulian Vladu, susține că este ilegală

A.M.P.


A treia rectificare bugetară a guvernului a fost salutată de vicepreședintele PSD Dâmbovița, deputatul Ionuț Săvoiu. Liderul social-democrat susține că această rectificare pozitivă făcută de Guvernul Ponta este mai mult decât binevenită, pentru că astfel se vor putea achita drepturile salariale câștigate de bugetari în instanțele de judecată.

Rectificarea bugetară degrevează bugetul pe 2015 de niște cheltuieli importante și astfel rămân fonduri mai multe care să fie distribuite către învățământ, sănătate și către bugetul muncii.Totodată, prin degrevarea bugetului, aproape că se anulează și impactul negativ al scăderii CAS (contribuției de asigurări de sănătate), dovedindu-se astfel că bugetul poate să susțină reducerea CAS și anul viitor.

 

Ionuț Săvoiu: „Vor fi mai mulți bani pentru

sănătate, educație, Ministerul Muncii”

„Este a treia rectificare pozitivă a Guvernului Ponta. Ceea ce este important pentru a treia rectificare este faptul că ea rezolvă o mare parte din drepturile salariale obținute în instanță pentru personalul bugetar și va degreva bugetul din 2015 cu o sumă semnificativă, în așa fel încât practic tot impactul negativ al scăderii CAS este anulat 90% pentru 2015. Acest lucru anulează toate acele opinii prin care se încerca să se inducă populației că guvernul, bugetul nu poate să susțină reducerea CAS în anul 2015. Vor fi mai mulți bani pentru sănătate, educație, pentru Ministerul Muncii”, a precizat deputatul Ionuț Săvoiu.

 

Iulian Vladu: „Această rectificare nu este transparentă”

De cealaltă parte a baricadei, opoziția dâmbovițeană critică această rectificare și consideră că acțiunea guvernului încalcă legislația în vigoare:

„Legea 205/2002 și Legea 69/2010 interzic a treia rectificare bugetară. Dl Victor Ponta, pentru a-și salva funcția de președinte al PSD, face această rectificare pentru a da bani baronilor locali, pentru a-l susține în continuare în fruntea PSD. Această rectificare nu este transparentă, la ora actuală nu cunoaștem localitățile care vor primi bani”, a declarat copreședintele PNL Dâmbovița, deputat Iulian Vladu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale