Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.06.2020 00:18

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

A scăzut dramatic numărul donatorilor

A scăzut dramatic numărul donatorilor

❚ „Cu donarea stăm prost, pentru că lumea este reticentă. La colectă mobilă nu am mai plecat în teren pentru că nu am siguranță, dată fiind situația actuală de pandemie”

 

VIOLETA STANCIU


Interviu cu dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița

Rep.: Cum stăm în momentul de față cu donarea de sânge în județul Dâmbovița? Sunt probleme din acest punct de vedere?

- Cu donarea stăm prost, pentru că lumea este reticentă. S-a îngreunat procesul de recoltare și din cauză că trebuie să spațiem oamenii, nu intră decât patru la completare de fișe, după aceea donează doi și trebuie să iasă ca să facem spațiu și să nu se mai creeze aglomerație, pentru că spațiul este destul de mic. Am delimitat spațiul, pentru a ne putea desfășura activitățile. Acțiunile de colectă mobilă nu se mai pot desfășura, pentru că multe erau în incinta spitalelor Moreni, Pucioasa... și nu se mai pot face în spital, iar la celelalte locații nu ai cum să gestionezi spațiul în ceea ce privește dezinfectarea, procedurile, să se păstreze distanța... Așa măcar în spațiul nostru am delimitat și putem face ceea ce este de făcut. La colectă mobilă nu am mai plecat în teren pentru că nu am siguranță, dată fiind situația actuală de pandemie.

Rep.: Solicitările de sânge sunt foarte mari în această perioadă?

- Peste tot sunt solicitări, inclusiv Bucureștiul solicită ajutor, fiindcă aceste colecte mobile au scăzut peste tot, nu numai la noi. Situația este aceeași la nivel național și colecta a scăzut peste tot. Săptămânal cer sânge inclusiv spitalele din București, Centrul de Transfuzie București cere ajutor.

Rep.: Ne puteți spune câți donatori vin acum și câți veneau înainte de pandemie?

- Față de o medie de 20 de donatori /zi cât aveam altădată acum putem să avem zile în care sunt 10 donatori sau să avem peste 25, cât am avut într-o zi, cu mențiunea că aceștia au fost mobilizați de aparținători, pentru că sunt și grupuri care vin pentru un anumit pacient. Am avut un grup care a donat pentru un pacient internat în Spitalul Militar din București. La fel, săptămâna aceasta vom avea acțiunea cu Arhiepiscopia, Proteeriile Nord și Sus...Vor fi mobilizați 25 de donatori /zi, între anumite ore și vin la noi. Deci în anumite zile putem avea 25-30/zi, dar și sunt și zile în care sunt foarte puțini.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Controale cu echipe mixte contra COVID-19
"Guvernul a făcut dreptate salariaților din industria de apărare"
Întreruperi de energie electrică
11 salariați DGASPC Găești au COVID-19
Cazuri multiple de COVID-19 la o cofetărie din Târgoviște
Reorganizarea Centrului de Transfuzii, dată peste cap de coronavirus
Neplata taxelor... stinge lumina!
Asalt turistic nesănătos pe platoul Bucegi
Crucea Roșie Dâmbovița susține combaterea COVID-19
Ziua Drapelului Național, sărbătorită și la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Suverana Indiferență

Dacă e să iau în seamă unele știri transmise de televiziuni, cică, în vremea asta de pandemie fără de sfârșit, s-ar fi reîntors în țară vreo două milioane de români care plecaseră în lumea largă în căutarea unei vieți mai bune, și asta pentru că speranțele și visurile luminoase de la revoluția din ’89 iute s-au spulberat în vântoasele guvernanților capitaliști, fie ei de dreapta, fie de stânga.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale