Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2022 00:20

Editorial


A A

A-l interzice pe Păunescu

A-l interzice pe Păunescu

... este ca și cum ai încerca să oprești curgerea unui fluviu spre ocean. Riști să te tragă la fund și să nu mai știe nimeni de tine. Dar numai smintiții își închipuie că pot ucide o valoare națională de întrebuințare care, mai ales în vremuri înnegurate, a răspândit lumina iubirii și a patriotismului curat în sufletele românilor. Da, ar fi să fie a doua moarte a celui care a făcut ca generații de tineri ai acestei patrii mereu  osândite și crucificate, acum aflate la vârsta senectuții, să-și găsească un refugiu în... ultrasentimentele declanșate izbăvitor  la fabuloasele spectacole itinerante ale cenaclului "Flacăra".

Și a fost să fie aceste  spectacole, o flacără a eliberării din carcera "eticii și educației socialiste",  insolite woodstock-uri, pentru români, în care, așa cum a numit-o bordul "generației în blugi", muzica tânără, dar și admirabilul  folclor muzical, redescoperit/reînviat al ținuturilor românești, poezia sinceră și de emoționantă trăire patriotică și de iubire, ferită de lubricități degradante cum, din păacate, sunt atâtea versuri... sexiste  inundând, astăzi, pagini de reviste, emisiuni de radio și televiziune, pentru că, vezi Doamne, sunt trendy "corect politic" ("politically correctness"), au oferit celor tineri, și nunumai,/prilejuri de a se regăsi pe  ei înșiși și de a spera că, într-o zi, evadați din „fântâna somnambulă", își vor asuma starea de a fi "vagabonzi pe plaiul mioritic", și "repetabilă povară" întru "libertarea de unică folosință".

Numai cine a fost la  fabuloasele spectacole ale Cenaclului "Flacăra", cum este și cazul celui ce-și dă cu părerea acum, este în stare să înțeleagă, neinfestat de parti-pris-uri grețos oportuniste, idiotizate, ce extraordinar fenomen a fost să fie, asemenea unui "manifest pentru sănătatea pământului", a României/a românilor. Și vine un oarecare, nici nu merită a i se pomeni numele nelecuit de atitudini fals anticomuniste, și uitând că de aproape 33  de ani, viețuim într-o  democrație, fie ea și ... originală, dar având el o "obligație de serviciu" (dar în serviciul cui o fi?), și dorind cu ardoare să fie băgat în seamă - sau să se bage singur în seamă - dădu  deunăzi, cu bâta-n baltă; halt reînvierea Cenaclului "Flacăra"! Nu zău?

Luați aminte: insul care... manageriează un institut de studiere a crimelor comunismul este clar, cât se poate de clar, nu numai că nu are habar  pe ce lume trăiește, că în mod cert, îi place, până la penibilul perfect, atitudinea de komisar bolșevic. Numai așa se explică furia-i antipăunească. N-o fi cumva și vreunul din acei contestatari năuci ai lui Eminescu? Nu m-ar mira, după cum se comportă. Să ia însă aminte. Cine lovește cu "mânie proletară" (neomarxistă) în uriașele valori culturale ale poporului român, (considerându-le "incorecte" politic"), nu este decât  un nimeni care urlă-n pustiu și pe care pustiul îl va înghiți.

A-l interzice pe Păunescu, haida de, este ca și cum ai încerca să oprești curgerea fluviului spre ocean. Iar Păunescu este tot atât de viu ca și Eminescu. Numai analfabeții funcționali, în bezna minții lor, n-au cum să priceapă asta. Ei mor în fiecare clipă.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale