Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.10.2021 00:17

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

A fost târnosită Biserica Parohiei Picior de Munte II

A fost târnosită Biserica Parohiei Picior de Munte II

*ÎPS Părintele Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a subliniat faptul că sfințirea unei biserici este un eveniment al comunității locale care manifestă, sub formă mărturisitoare, jertfelnicia și credința poporului lui Dumnezeu, care invită la aprofundarea și la intensificarea trăirii prezenței lui Dumnezeu în viața cotidiană

 

Numeroși credincioși au venit, încă de la primele ore ale dimineții, duminică, 3 octombrie 2021, la ceremonia de târnosire a bisericii Parohiei Picior de Munte II, cu hramul „Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești”, din Protoieria Găești. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de un sobor de preoți format din: Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial și preoți de la parohiile din jur.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat importanța Bisericii ca eveniment existențial necesar omului, ca reflectare a comuniunii de iubire a Preasfintei Treimi și ca fundament al stabilității și reper valoric pentru toate timpurile, dar mai ales astăzi, într-o epocă în care există multă dezordine, o luptă aprigă pentru interese derizorii și multă confuzie ideologică.

De altfel, unii se află luptând contra Bisericii, uitând că de fapt luptă contra lui Dumnezeu. Mitropolitul Nifon a subliniat faptul că sfințirea unei biserici este un eveniment al comunității locale care manifestă, sub formă mărturisitoare, jertfelnicia și credința poporului lui Dumnezeu, care invită la aprofundarea și la intensificarea trăirii prezenței lui Dumnezeu în viața cotidiană.

Cu acest prilej, Preotul Dina Dănuț a primit rangul onorific bisericesc de „iconom stavrofor” pentru osârdia depusă întru ridicarea acestei biserici, iar domnul Sandu Gheorghe, Primarul comunei Dragodana, domnul Oprea Olteanu, pictorul bisericii și sponsorii acestui sfânt locaș au primit Diplome mitropolitane de recunoștință.

Reamintim că biserica Parohiei Picior de Munte II a fost construită între anii 2008-2021, la inițiativa și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, precum și cu sprijinul: Arhiepiscopiei Târgoviștei, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consiliului Județean Dâmbovița și al Consiliului Local al Comunei Dragodana, la care s-a adăugat contribuția enoriașilor parohiei și strădania preotului paroh.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Expoziție aniversară la UVT
25.000 lei oferiți de Biserică pentru tratamentul unui tânăr
Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia
64% promovabilitate la concursul pentru directori de școli
Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)

Să amintim eroica ediția a 53-a – nu este o vorbă în vânt, chiar a fost eroică! – desfășurată în plină pandemie de COVID-19, când, pentru că restricțiile erau draconice, festivalul era cât pe-aci să-și întrerupă numărătoarea, ceea ce ar fi putut duce chiar la amânarea sa sine die. Și dacă s-ar fi petrecut așa ceva, ar fi fost unii invidioși păguboși care ar fi... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale