Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.12.2016 00:25

În prezența oficialităților locale și județene, la Târgoviște,


A A

A fost inaugurat primul club al pensionarilor

A fost inaugurat primul club al pensionarilor

❚ Acesta este un proiect-pilot, realizat din fonduri proprii ale municipiului și are o valoare de 440.000 lei ❚ „Este o investiție făcută prin schimbarea destinației unei foste centrale termice și (…) vrem ca în perioada următoare cât mai multe asemenea puncte termice să fie transformate și să le dăm o altă destinație”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște ❚ „Reducerea de impozite practicată în Târgoviște de un an de zile, acordarea de facilități pentru transportul public, realizarea acestui club al pensionarilor fac parte dintr-o serie de măsuri prin care administrația actuală încearcă să fie mai aproape de oameni”, a punctat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent ieri la inaugurare

ANA MARIA POPESCU


Primăria Târgoviște a inaugurat ieri primul club al pensionarilor din municipiul reședință de județ! Clubul a fost construit într-un fost punct termic din microraionul VI al municipiului, care de ani buni era abandonat, iar timpul își pusese serios amprenta pe el. Locația fostei centrale termice de cartier a fost transformată într-un club al pensionarilor modern, în care târgoviștenii trecuți de prima tinereții vor beneficia nu numai de un spațiu pentru petrecerea timpului liber, ci și de o serie de facilități medicale primare, consultații stomatologice gratuite și consiliere psihologică. Investiția este destinată tuturor pensionarilor din municipiul Târgoviște, indiferent de cuantumul veniturilor, care nu suferă de boli contagioase. Clubul pensionarilor este un proiect-pilot, realizat din fonduri proprii ale municipiului și are o valoare de 440.000 lei. Conducerea Primăriei Târgoviște a dat asigurări că în anii următori toate punctele termice din municipiu vor fi transformate, fie în cluburi ale pensionarilor, fie în parcări sau locuri de joacă pentru copii. La momentul inaugural, alături de conducerea Primăriei Târgoviște, primar Cristian Stan, viceprimar Carmen Holban, administrator public Liviu Stoica, a mai participat președintele Consiliului Județean - Adrian Țuțuianu, fostul ministru al Muncii - Rovana Plumb, consilierul județean - Claudia Gilia, consilierii locali - Oana Vlăducă și Cătălin Rădulescu, conducerea Direcției de Asistență Socială, directori din cadrul Primăriei Târgoviște, dar și pensionari din municipiul Târgoviște.

„Vrem ca următorul club pe care îl facem să fie puțin mai mare”

„Marcăm finalizarea primului club al pensionarilor din municipiul Târgoviște. Investiția și acest club sunt dedicate seniorilor. Este numai primul dintr-o serie pe care noi vrem să o realizăm în municipiul Târgoviște, astfel încât în fiecare cartier să avem o asemenea investiție în viitor. Clubul pensionarilor din municipiul Târgoviște este un proiect pilot, pe care Primăria Târgoviște reușește să-l ducă la bun sfârșit. Valoarea investiției este de 440.000 lei. Este o investiție făcută prin schimbarea destinației unei foste centrale termice și rezolvăm astfel două probleme, una legată de faptul că aceste centrale termice sunt în acest moment niște zone insalubre și vrem ca în perioada următoare cât mai multe asemenea puncte termice să fie transformate și să le dăm o altă destinație, fie de club al pensionarilor, vom avea și o sală de atletică grea în centrul municipiului Târgoviște, cele care nu mai pot rămâne în picioare vor fi transformate în parcări sau în locuri de joacă pentru copii. Vrem ca în următorii doi-trei ani să rezolvăm această problemă în municipiul Târgoviște. Clubul pensionarilor nu reprezintă numai un loc generos ca și suprafață în care pensionarii își pot petrece timpul liber, este și un spațiu unde sunt acordate servicii medicale primare și servicii stomatologice, de asemenea gratuite. Capacitatea acestui club este de 90 de persoane, vrem ca următorul club pe care îl facem să fie puțin mai mare, dar eu cred că și aici oferim condiții foarte bune. Clubul pensionarilor din municipiul Târgoviște se adresează tuturor pensionarilor târgovișteni, indiferent de cuantumul veniturilor și vine să se alăture unui complex de măsuri pe care Primăria Târgoviște le-a luat anul trecut și le ia și anul acesta, pentru a veni în sprijinul pensionarilor, mă refer la facilitățile pentru mijlocul de transport în comun, la scutirea de impozite pentru persoanele cu venituri sub nivelul salariului minim pe economie, măsură care este în premieră la nivelul municipiului”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Consiliul Județean a preluat o fostă centrală termică unde vom realiza o bibliotecă de cartier”

„Mă bucur că într-un moment cu semnificație religioasă deosebită inaugurăm un obiectiv de investiții de care Târgoviștea avea nevoie. Îl felicit pe primar și îi felicit și pe consilierii locali pentru faptul că au avut această inițiativă, pentru faptul că au finalizat acest obiectiv de investiții într-un termen foarte scurt. Câteva dintre măsurile luate de Cristian Stan arată că este un primar apropiat și dedicat categoriilor sociale cele mai vulnerabile. Reducerea de impozite practicată în Târgoviște de un an de zile, acordarea de facilități pentru transportul public, realizarea acestui club al pensionarilor fac parte dintr-o serie de măsuri prin care administrația actuală încearcă să fie mai aproape de oameni. Asta arată că Cristian Stan nu este doar un primar, este un primar social democrat, cu convingeri puternice și un om care aplică practic ceea ce spunem la modul doctrinar general. Cred că trebuie continuat acest proiect, intenția de a realiza în fiecare cartier un asemenea club este foarte bine venită. Și Consiliul Județean a preluat o fostă centrală termică unde vom realiza o bibliotecă de cartier. Dacă creăm asemenea lucruri pentru tineri și pentru cei de vârsta a doua, sunt convins că ne facem, într-un fel, datoria față de cetățenii care ne-au ales. Să fie într-un ceas bun. Urez beneficiarilor să se bucure de condiții foarte bune aici și, pe măsură ce vedem cum funcționează anumite lucruri, vom veni cu lucruri suplimentare, care să satisfacă mai multe așteptări”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu.

„Mă bucur că sunt oferite facilități pensionarilor”

„Felicit administrația locală, pe primarul municipiului Târgoviște, care au demonstrat încă o dată că știu să fie aproape de oameni. Acest club al pensionarilor este, practic, încă o dovadă a faptului că îi prețuim și îi respectăm pe cei care au muncit o viață întreagă. Mă bucur mult că la nivelul municipiului Târgoviște sunt oferite facilități pensionarilor”, a adăugat fostul ministru a Muncii, Rovana Plumb.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale