Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2022 00:17

La Târgoviște, se construiește...


A A

A doua autogară în proiectul transportului public local

A doua autogară în proiectul transportului public local

*Este vorba despre o stație de capăt care va asigura preluarea călătorilor din zona respectivă, cu mijloace de transport local, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului Târgoviște

Pe Șoseaua Găiești se construiește cea de-a doua autogară din municipiul Târgoviște, după autogara care este în stadiu avansat de lucru pe Calea Ialomiței. Este vorba despre o stație de capăt care va asigura preluarea călătorilor din zona respectivă, cu mijloace de transport local, cu autobuzele care circulă pe raza municipiului Târgoviște.

Conducerea Primăriei Târgoviște a făcut o vizită de lucru la șantierul ce privește construirea celei de-a doua autogării. Este vorba despre o investiție care face parte din același proiect de modernizare al transportului public local din Târgoviște. „Aici discutăm de o investiție undeva la 5.000 de metri pătrați, suprafața pe care se intervine. Va fi o stație de capăt cu șase peroane, cu facilități pentru călători, de la sală de așteptare, la info point, cu grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, tot ceea ceste necesar pentru a se asigura condiții bune pentru călători în municipiul Târgoviște”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Primarul Târgoviștei a reamintit că transportul local a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile continuă. În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

„Că tot vorbim despre transportul public local târgoviștean, trebuie să spunem că acesta a cunoscut în ultimii doi ani investiții fără precedent. În afara proiectului discutat și care include autogara și depoul de pe Calea Ialomiței, stația de capăt de aici de pe Șoseaua Găești, stația de capăt de pe Bulevardul Unirii, reabilitarea străzii Gării, a bulevardului Mircea cel Bătrân, a străzii Locotenent Stancu Ion, a bulevardului Regele Carol, a pasajului rutier de lângă Pavcom, cum și stațiile de transport de călători care vor fi aduse undeva luna viitoare în municipiul Târgoviște, sistemul de transport public local a mai însemnat și cumpărarea a 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hibrid, care deja sunt operate de către transportatorul târgoviștean. Mai avem o investiție mare aprobată, de aproximativ 68 de milioane de lei, este vorba despre investiția pe PNRR, prin care am reușit să obținem finanțare pentru 21 de autobuze electrice, care vor deservi municipiul Târgoviște și 25 de unități administrativ teritoriale din jurul municipiul Târgoviște, fiind vorba despre transportul peri-urban. Vor mai fi și 21 de stații de încărcare lentă, plus stații de încărcare pe traseu, toate acestea în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, un program care înseamnă pentru municipiul Târgoviște proiecte în valoare de peste 300 de milioane de lei”, a mai declarat edilul șef, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște
Târnosirea Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale