Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.08.2019 00:16

Paradox statistic în Dâmbovița:


A A

A crescut numărul salariaților și... șomajul!

*De la începutul anului 2019, rata șomajului a fost în scădere, de la 5% la 3,4%

*Totuși, pentru luna iunie a.c., se înregistrează pentru prima dată o ușoară creștere a ratei șomajului, la 3,5%, însă tot în creștere este și numărul efectiv al salariaților!

 

A.V.


 

Ultimele date de la Direcția Județeană de Statistică prezintă și câteva curiozități notabile, adevărate paradoxuri dacă încercăm să punem cifrele unele lângă altele. Le prezentăm mai jos, punctat, după cum le-am primit de la DJS Dâmbovița, cu următoarea observație: de la începutul anului 2019, rata șomajului a fost în scădere, de la 5% la 3,4 puncte procentuale. Totuși, pentru luna iunie a.c., se înregistrează pentru prima dată o ușoară creștere a ratei șomajului, însă tot în creștere este și numărul angajaților din județul Dâmbovița!

  • Efectivul salariaților din județul Dâmbovița la sfârșitul lunii iunie 2019 a fost de 84394 persoane, în ușoară creștere față de luna mai 2019 și cu  1,9%  mai mare decât în luna iunie 2018.
  • Câștigul salarial mediu nominal brut în județul Dâmbovița, în luna iunie 2019 a fost de 4462 lei, în creștere față de mai 2019, cu 4,2%.
  • Câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna iunie 2019 de 2784 lei, în creștere cu 6,3% față de luna mai 2019 . Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în servicii (3010 lei), în industrie și construcții (2460 lei) și cele mai mici în agricultură, silvicultură și pescuit (2322 lei).
  • Indicele câștigului salarial real a fost de 106,55% pentru luna iunie 2019 față de luna mai 2019.
  • Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul lunii iunie 2019 era de 6613 persoane, în creștere cu 40 persoane față de luna precedentă. 
  • Rata șomajului înregistrată în luna iunie 2019 a fost de 3,5% în raport cu populația activă civilă, situată peste nivelul înregistrat la nivel național (3,0%).Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Topul Județean al Firmelor" (ediția XXVI)
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
Plăți în avans pentru fermieri
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
"Dezvoltarea activitatii AGB CONSULT SRL prin achizitionarea de utilaje de constructii"
AGB CONSULT SRL angajează
Servicii fiscale electronice la dispoziția contribuabililor
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "
"Construire și dotare Grădinița Răcari, jud.Dâmbovița "


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bumerangul electoral

Așa cum am promis, revin cu o succintă analiză asupra primului tur al scrutinului prezidențial de duminică, 10 noiembrie a.c. Și, din capul locului, remarc un fapt esențial: a fost un scrutin echilibrat, ceea ce dovedește că, electoral politic, românii s-au maturizat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale