Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.08.2019 00:16

Paradox statistic în Dâmbovița:


A A

A crescut numărul salariaților și... șomajul!

*De la începutul anului 2019, rata șomajului a fost în scădere, de la 5% la 3,4%

*Totuși, pentru luna iunie a.c., se înregistrează pentru prima dată o ușoară creștere a ratei șomajului, la 3,5%, însă tot în creștere este și numărul efectiv al salariaților!

 

A.V.


 

Ultimele date de la Direcția Județeană de Statistică prezintă și câteva curiozități notabile, adevărate paradoxuri dacă încercăm să punem cifrele unele lângă altele. Le prezentăm mai jos, punctat, după cum le-am primit de la DJS Dâmbovița, cu următoarea observație: de la începutul anului 2019, rata șomajului a fost în scădere, de la 5% la 3,4 puncte procentuale. Totuși, pentru luna iunie a.c., se înregistrează pentru prima dată o ușoară creștere a ratei șomajului, însă tot în creștere este și numărul angajaților din județul Dâmbovița!

  • Efectivul salariaților din județul Dâmbovița la sfârșitul lunii iunie 2019 a fost de 84394 persoane, în ușoară creștere față de luna mai 2019 și cu  1,9%  mai mare decât în luna iunie 2018.
  • Câștigul salarial mediu nominal brut în județul Dâmbovița, în luna iunie 2019 a fost de 4462 lei, în creștere față de mai 2019, cu 4,2%.
  • Câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna iunie 2019 de 2784 lei, în creștere cu 6,3% față de luna mai 2019 . Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în servicii (3010 lei), în industrie și construcții (2460 lei) și cele mai mici în agricultură, silvicultură și pescuit (2322 lei).
  • Indicele câștigului salarial real a fost de 106,55% pentru luna iunie 2019 față de luna mai 2019.
  • Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul lunii iunie 2019 era de 6613 persoane, în creștere cu 40 persoane față de luna precedentă. 
  • Rata șomajului înregistrată în luna iunie 2019 a fost de 3,5% în raport cu populația activă civilă, situată peste nivelul înregistrat la nivel național (3,0%).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale