Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.07.2022 00:16

La Centrul de Testare Covid de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște,


A A

A crescut numărul cazurilor de Covid-19!

A crescut numărul cazurilor de Covid-19!

*,,Media este undeva la 15 pozitivi pe zi. În spital se testează mult mai mulți pozitivi, numai că la noi vin persoanele care nu vor să se adreseze la UPU pentru că starea lor nu justifică adresarea la un serviciu de urgență și dintr-un motiv sau altul nu se testează... nici la medicul de familie’’

 

După o perioadă de acalmie, când numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut foarte mult, Covid-19 revine în forță acum în plin sezon al concediilor de odihnă! Numai în ultima săptămână, la Centrul de Testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, s-a înregistrat o medie zilnică de 15 pozitivi. Testarea este la ordinea zilei peste tot în SJUT atât la UPU, la Infecțioase, dar  și pe toate secțiile, acolo unde se fac internări.

Centrul de Testare de la Spitalul Județean funcționează 6 h pe zi în intervalul orar 10.00-16.00, dar de la 1 august 2022 programul va fi prelungit la 8 h, în intervalul  9.00-17.00. Pentru a nu aglomera UPU și Secția de Infecțioase, dr. Margareta Zebreniuc de la Centrul de Testare ne-a declarat că programul centrului poate fi prelungit și la 12 h, dacă situația va impune acest lucru. Pentru că au existat și cazuri grave de infectări cu coronavirus, la SJUT s-a redeschis și Secția de Terapie Intensivă Covid-19.    

,,Am rămas Centru de Testare, dar nu suntem singurul loc care testează în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru că testează și UPU, și la Infecțioase se testează și mai toate secțiile testează... la internare. La Centrul  nostru de testare se poate adresa populația cu forme ușoare și medii. Eu pot să vă spun ce se întâmplă la Centrul de Testare, unde într-adevăr este o creștere a cazurilor.

Și pe Spitalul Județean în general este o creștere a cazurilor pozitive. În ultimele zile, la noi, la Centrul de Testare, spre exemplu luni, 25 iulie, am avut 16 pozitivi, duminică – 13 pozitivi, sâmbătă – 11, vineri -12, joi-14, miercuri -9, marți -17, luni -16. Media este undeva la 15 pozitivi pe zi. S-a redeschis și Secția de Terapie Intensivă Covid, pentru că au fost cazuri serioase. Nu este ce a fost în valul 4, cu varianta Delta, dar vor exista persoane cu stări grave”, ne-a declarat ieri dr. Margareta Zebreniuc, responsabil Centrul de Testare Covid de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Tinerii i-au cinstit pe Sfinții Martiri Brâncoveni
Dubai - laboratorul viitorului
Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă
Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale