Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.06.2010 00:11

Tricolorii în întrecere


A A

Voleiul feminin revine în elita continentala

Voleiul feminin revine în elita continentala

După 5 ani de absență de la marile competiții, sârbul Darko Zakoci a reușit să readucă echipa feminină a României în elita continentală, tricolorele terminând grupa preliminară fără înfrângere! Chiar și fără cea mai bună jucătoare a momentului, Carmen Țurlea, România a câștigat clar în fața Belgiei, în fapt principala contracandidată la calificare directă la turneul final din 2011 (Luxemburg), învingând-o în două rânduri cu 3-0 (duminică, la Constanța a fost, pe seturi, 25-21, 25-20, 25-20). În celălalt meci al grupei E: Slovenia- Suedia 3-1. Clasament final: România 12p, Belgia 10p, Slovenia 8p, Suedia 6p.

Au jucat, pentru România: Diana Neaga, Sabina Miclea – coordonatoare, Iulia Nucu, Mirela Corjeuțanu, Florentina Nedelcu, Diana Mureșan, Alina Albu, Anca Martin, Nneka Onyejkwe, Claudia Gavrilescu, Elena Zaharia, Alexandra Trică și Nicoleta Manu.

S-au mai calificat direct: Azerbaidjan (gr.A), Cehia (gr.B), Ucraina (gr.C), Spania (gr.D) și Bulgaria (gr.E). Echipelel clasate pe locurile secunde în cele 6 serii – Belarus, Franța, Israel, Croația, Belgia și Finlanda – vor juca încă un turneu de calificare pentru un loc la turneul final. La masculin, România a ocupat ultimul loc în grupa E (turneul II – Italia), fiind învinsă în ultima zi de Belarus, cu scorul de 3-2, după ce câștigase primele două seturi (11, 19, -16, -24, - 15). Clasament final: Italia 11p, Turcia 10p, Belarus 9p, România 6p. S-au calificat pentru turneul final din Andorra 2011 (în ordinea grupelor): Slovenia, Finalnda, Slovacia, Germania, Italia, Porugalia. În turneul de baraj, pentru un loc, vor juca: Spania, Grecia, Belgia, Estonia, Turcia și Olanda.

Echipele României vor continua cu Liga Europeană, astfel: fetele – cu Marea Britanie (5 și 6 iunie), băieții – în Spania (4 și 5 iunie).

Premieră pentru voleiul românesc: în Liga Campionilor, care de anul acesta se desfășoară la fel ca la fotbal, vom avea reprezentante atât la masculin – Remat Zalău (care a primit unul din cele 4 wild-cards), cât și la feminin – Dinamo București, care se află printre cele 16 echipe acceptate, grație evoluției bune din ultimii doi ani a campioanei Metal Galați care… s-a desființat!!! Tragerea la sorți pentru grupele preliminare va avea loc pe 25 iunie, la Viena.

Calificare și la handbal

România s-a calificat la turneul final al CE feminin care va avea loc în luna decembrie, în Norvegia și Danemarca, ocupând locul secund în grupa 1, după Ucraina. Clasament final: Ucraina 11p (32-23 cu Portugalia, în ultimul joc) România 9p, Elveția 4p, Portugalia 0p. S-au mai calificat pentru turnul final: Ungaria 12p, Suedia 8p (gr.2), Franța 12p, Islanda 6p (gr.3), Germania 12p, Slovenia 6p (gr.4), Spania 12p, Serbia 8p (gr.5), Muntenegru 11p, Rusia 9p (gr.6), Croația 10p, Olanda 8p (gr.7), Norvegia și Danemarca – organizatoare.

Tinel Aldea | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale