Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.02.2011 00:03

Consilier județean PDL, urmărit penal!


A A

Moise Vasile, zis Deju - anchetat pentru înșelăciune și uz de fals

Moise Vasile, zis Deju - anchetat pentru înșelăciune și uz de fals

Moise Vasile, zis Deju, de 48 de ani, din Târgoviște, este cercetat de polițiștii dâmbovițeni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și uz de fals după ce, folosind o diplomă de bacalaureat falsificată, a absolvit cursurile unei facultăți din București, ulterior înscriindu-se la Drept pentru studiile de masterat. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița, diploma de bacalaureat falsificată atestă faptul că în perioada 1980-1984 Moise Vasile, zis Deju, a absolvit cursurile unui liceu de pe raza municipiului Târgoviște: ”Din cercetări reiese faptul că numitul Moise Vasile a fost înscris în perioada 1980-1982 la Liceul Industrial nr. 2 Târgoviște, absolvind clasa a IX-a la seral, iar în clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism. În perioada 2007-2010 cel în cauză a folosit diploma falsă pentru a se înscrie la facultate, absolvind cu diplomă de licență o facultate din cadrul unei universități din București în anul 2010. În toamna aceluiași an, s-a înscris la cursurile de masterat în Drept, organizate de Universitatea din Târgoviște, de unde a solicitat retragerea în momentul în care a aflat de cercetările polițiștilor”, se arată în comunicat. În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin Parchet.

 

„Diploma falsificată a stat la baza înscrierii
și respectiv a absolvirii unei facultăți”

 

Pentru a afla mai multe detalii, am stat de vorbă și cu Mihaela Savu, șef al compartimentului Relații Publice din cadrul IPJ Dâmbovița, care ne-a declarat: „Polițiștii au deschis o anchetă în urmă cu aproximativ două săptămâni. Cercetările sunt în curs. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals. Ancheta s-a declanșat din oficiu în baza unor date și informații deținute de polițiștii dâmbovițeni. Dosarul se află în fază de urmărire penală. Într-adevăr această diplomă falsificată a stat la baza înscrierii și respectiv absolvirii de către persoana învinuită a unei facultăți. În dosarul penal s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii celor două infracțiuni. Persoana a fost încunoștințată de învinuire. La acest moment, dosarul se află în instrumentare la lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Biroul de Cercetări Penale. Atât Instituția Prefectului, cât și Consiliul Județean Dâmbovița au fost încunoștințați despre acest caz”.

 

Procurorii confirmă începerea cercetării penale
pe numele consilierului județean PDL Moise Vasile

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște au confirmat începerea cercetării penale pe numele consilierului județean PDL, Moise Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals. Despre aceasta am discutat cu prim-procurorul adj. Iulian Preda, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

 

„I se va aduce la cunoștință învinuirea pe data de 17, iar după 17 februarie 2011 urmează să dăm un comunicat de presă din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu mai multe detalii privind urmărirea penală. Având în vedere că are demnitate publică, din informațiile noastre este consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, va fi atingere adusă persoanei, oricare ar fi aceasta, în situația în care ar afla că este învinuit din presă și înainte de a i se aduce la cunoștință prin proces verbal cu respectarea dreptului la apărare în condițiile articolelor 6 și 70 din Codul de Procedură Penală. Potrivit acestor dispoziții, învinuitului i se aduce la cunoștință învinuirea în prezența unui apărător ales și dreptul de a da sau nu a da declarație cu precizarea că dacă declară poate fi folosit împotriva sa.”

Rep.: Cei de la Poliție ne-au spus că i-a fost adus la cunoștință faptul că e un dosar pe numele său, că i s-a luat și o declarație de față cu apărătorul și că diploma falsă despre care se face vorbire se află la poliție.

Iulian Preda – În această situație, având în vedere așa cum am spus faptul că dosarul se află în lucru la Inspectoratul Județean de Poliție, Serviciul de Investigare a Fraudelor și îl au în față, dumnealor sigur sunt în măsură să dea aceste relații. Procurorul este stăpânul urmăririi penale din momentul începerii urmăririi penale, ca moment inițial al procesului penal.

Rep.: Ce se va întâmpla pe 17 februarie?

I.P. – I se va aduce la cunoștință învinuirea.

Rep.: Adică va fi chemat la Parchet, la Poliție...?

I.P. – Nu la Parchet! Tot la Poliție, tot la IPJ, la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Am spus că dosarul se află în lucru acolo. Procurorul supraveghează urmărirea penală. Organul de Cercetare penală de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița va efectua actele de urmărire penală sub supravegherea procurorului. Soluția pe dosarul de urmărire penală o va da în final procurorul și începerea urmăririi penale va fi confirmată de procuror, dar nu putem să dăm detalii decât numai după ce i se va aduce la cunoștință învinuirea.

 

Uite telefonul, nu e telefonul

 

Documentarea pe acest caz ne-a condus și la Consiliul Județean Dâmbovița, de unde ni s-a comunicat numărul de telefon al consilierului județean PDL Moise Vasile, pe care l-am contactat pentru a-i afla punctul de vedere. Vă prezentăm dialogul purtat:

Rep.: Bună ziua, domnule consilier Moise!

Interlocutor: Doamnă! Deci, vă rog frumos, vedeți că numărul ăsta îl aveți greșit.

Rep.: Îl avem de la Consiliul Județean!

Interlocutor: Doamnă! M-a mai sunat aseară cineva, deci tot pe numărul ăsta. Înțelegeți că ăsta e numărul meu. Eu sunt altă persoană. Nu-l cunosc. Cine e omul ăsta? Aflați domnule numărul lui de telefon, duceți-vă la el acasă și stați de vorbă cu el acolo.

Rep.: Dânsul este persoană publică! Este consilier județean! Noi de la Consiliul Județean avem numărul.

Interlocutor: Nu știu doamnă?! Înțelegeți că ăsta e numărul meu! Dacă mă mai deranjați, să știți că fac reclamație la Parchet!

Rep.: Păi faceți! Cu ocazia asta aflăm și ce s-a întâmplat cu diploma falsă a consilierului județean PDL Moise Vasile.

Interlocutor: Da doamnă, da! Faceți ce vreți, dar nu mă mai deranjați pe mine!

 

Inspectoratul Școlar Dâmbovița: „Moise Vasile a fost exmatriculat”.

 

Pe același subiect, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a remis redacției un comunicat de presă pe care îl redăm în continuare: „Ca urmare a sesizării  redacției Trustului Artpress, referitor la valabilitatea diplomei de bacalaureat, eliberată în anul 1984 domnului Vasile M., au fost solicitate informații din partea Grupului Școlar «Voievodul Mircea» Târgoviște. Conducerea unității școlare ne informează că a primit o adresă în acest sens din partea Ministerului Administrației și Internelor, în urma căreia  s-a efectuat o verificare a documentelor școlare. În răspunsul formulat către Ministerul Administrației și Internelor, conducerea liceului precizează că domnul Moise Vasile a urmat cursurile serale ale acestei unități școlare în anul școlar 1980/1981 - clasa a IX-a seral, în clasa a X-a seral a fost declarat exmatriculat, la data de 04.04.1982, iar seria și numărul diplomei de bacalaureat nu fac parte din plaja seriilor/numerelor atribuite Liceului Industrial nr. 2 (în prezent Grup Școlar «Voievodul Mircea») de către Ministerul Educației și Învățământului. În anul 1984, anul eliberării diplomei de bacalaureat mai sus menționate, director al acestei unități de învățământ a fost domnul ing. Ionescu Mircea, iar inspector școlar general, domnul prof. Ivașcu Victor. – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.”

 

Cu diploma falsă în CV, Deju a ajuns consilier al ministrului Culturii

 

Moise Vasile, zis Deju, este președintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Dâmbovița și a fost ales consilier județean pe listele PDL în alegerile locale din iulie 2008. Pentru merite electorale deosebite (!), Deju a fost propulsat de conducerea PDL Dâmbovița direct în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național în funcția de consilier al ministrului Culturii, cu un venit anual de 17.000 RON, conform declarației sale de avere. Documentul merită din plin nu doar o cercetare amănunțită, ci și o dezbatere publică. Vom reveni!

Laura Manafu [email protected] || Virgil Voinescu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de GEGE la 14.02.2011 09:40

VOTATI PDL!!! SUNT OAMENII DE CARE AVEM NEVOIE!!!!

ACEST OM ESTE UN EXEMPLU VIU!!! SA TRAITI BINE!!! VOTATI!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale