Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2015 00:21

Ieri, la Târgoviște,


A A

91 de avansări în grad de Ziua Poliției Române

91 de avansări în grad de Ziua Poliției Române
Într-o atmosferă de sărbătoare, alături de invitați, au avut loc cele 91 de avansări în grad și felicitările de rigoare

❚ Sala de festivități a Inspectoratului Județean de Poliție a fost gazda manifestărilor dedicate acestei sărbători ❚ După scurte mesaje adresate de invitații de onoare, în cadru festiv, au avut loc avansările în grad, 9 din cele 91 fiind înainte de termen pentru rezultate deosebite în activitate

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Marcată în fiecare an la 25 martie, Sfânta sărbătoare creștină a Bunei Vestiri, Ziua Poliției Române a reprezentat și pentru Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița și toți angajații săi prilejul unui bilanț pozitiv, de mari satisfacții profesionale. În sala de festivități IJP, conducerea instituției, în frunte cu comisarul șef de poliție Danil Zepiși – inspectorul șef al IJP, i-a primit pe invitații de onoare la această sărbătoare: ÎPS Nifon - Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, prefectul județului – Ioan Marinescu, subprefectul județului – Antonel Jîjîie, col. Costel Gavrilă – șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, col. Mirel Pietreanu – șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, directorul Crucii Roșii Dâmbovița – Gheorghe Popescu, alături de alte autorități locale și județene sau colaboratori ai IJP.

Mesaje de apreciere de la invitați

A fost citit mesajul transmis cu ocazia acestei zile de președintele României, Klaus Iohannis, după care ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviște, a subliniat semnificația creștină a sărbătorii Bunei Vestiri, această zi sfântă în care Biserica cinstește vestea cea bună pe care Arhanghelul Gavriil a adus-o Fecioarei Maria și anume aceea că din ea se va naște Mântuitorul lumii, zi care a fost aleasă sărbătoarea Poliției Române. După un scurt istoric al instituției, care a împlinit ieri 193 de ani de la înființare, comisarul șef Danil Zepiși a subliniat că Poliția Română este principalul furnizor de ordine și siguranță publică, punând accent pe colaborarea bună cu toate instituțiile, dar și pe importanța activităților de prevenire.

Avansări în grad, Diplome de excelență și de merit

A doua parte a evenimentului a constituit-o înaintarea în grad a 91 de cadre ale Poliției Dâmbovița și acordarea Diplomelor de merit. Într-o atmosferă de sărbătoare au fost avansați în grad înainte de împlinirea termenului de acordare a următorului grad profesional 5 ofițeri și 4 agenți. De asemenea, au fost avansați în gradul profesional următor la termen 13 ofițeri și 69 de agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. În mod excepțional, a fost acordat Diploma de excelență pentru activitatea de formator a agentului șef principal Cătălin Marian Drăghici, semnată de chestor Petre Tobă, șeful IGPR. Pentru cadrele care vor intra în rezervă s-au atribuit Diplome de merit. Manifestarea festivă a fost încheiată simbolic de veteranul general Ion Romanciuc cu urarea de „succes și consecvență” adresată tuturor colegilor din poliție. Tot ieri, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române, s-au înscris și inaugurarea catargului și ridicarea drapelului la Poliția Răcari.

Scurt istoric

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliție) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului și pe alta însemnele poliției. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia și s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliției. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 și readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822. Înainte de 2002, începând cu anul 1996, Ziua Poliției s-a aniversat la data de 8 iulie, pentru că la 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliției generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliției Române. (Agerpres)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale