Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.01.2024 00:16

Ieri, la Târgoviște, pentru al 10-lea an la rând,


A A

„Ziua Națională a Culturii” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

„Ziua Națională a Culturii” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

*Manifestarea a fost prilejuită de o serie de activități culturale variate, desfășurate în Sala de conferințe a bibliotecii

 

Ieri, 15 ianuarie, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a fost gazda unui eveniment deosebit, marcând Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 174 de ani de la nașterea poetului național al României, Mihai Eminescu. Manifestarea a fost prilejuită de o serie de activități culturale variate, desfășurate în Sala de conferințe a bibliotecii. Managerul Bibliotecii Județene, prof. univ. dr. Agnes Erich, a făcut prezentările în cadrul evenimentului și a amintit faptul că aceasta a fost a 10-a ediție a Zilei Culturii Naționale, organizată de instituția pe care o conduce.

La acest moment cultural au participat elevi de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, istorici și omeni de cultură din Dâmbovița. Din partea autorităților, a fost prezentă Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgoviște. De asemenea, a fost prezent și părintele consilier al Arhiepiscopiei Târgoviște, Marian Puiescu, care a transmis mesajul Înaltpreasfinției sale, arhiepiscop și mitropolit, al Arhiepiscopiei Târgoviște, Nifon Mihăiță.

De asemenea, managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului: „Scopul mărturisit al Bibliotecii Județene Dâmbovița, încă de la prima ediție, care  a avut loc în urmă cu exact 10 ani, în anul 2014, a fost acela de a aduce în fața comunității personalități din lumea culturală, și nu numai, pentru a împărtăși cu noi din cunoștințele și experiențele domniilor lor, dar și ca temă de reflecție asupra rolului pe care cultura îl are în păstrarea identității noastre naționale, în condițiile actuale”.

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, a transmis mesajul primarului Daniel Cristian Stan: „Întotdeauna am apreciat activitatea diversă de o incontestabilă eleganță culturală care se adresează tuturor categoriilor sociale și tuturor vârstelor, activitate desfășurată de Biblioteca «Ion Heliade Rădulescu». În ceea ce privește activitatea de astăzi prin care marcăm Ziua Culturii Naționale, sperăm să fie o sărbătoare pentru toți românii, mai ales pentru că este celebrată în ziua de naștere a unuia dintre cei mai mari poeți români, un patriot și iubitor de țară, și de neam, un inovator al versului și al verbului, un român care nu s-a sfiit să spună adevărul, un arhitect spiritual al României. Evident că trecutul nostru cultural este măreț nu doar prin Eminescu, ci și prin cei care au scris până la el, dar și după el, iar acest trecut trebuie valorizat prin prezentul cultural care să întrețină acest nivel”.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei
Proiectul cultural „Cu și despre Caragiale”, ediția a VIII-a
Glasul creștinilor, în Europa diversității
ÎPS Nifon, „inima” bisericilor aflate în restaurare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale