Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.09.2023 00:13

De 1 octombrie,


A A

„Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”

„Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”

Într-un efort de a recunoaște și de a omagia contribuția semnificativă a persoanelor vârstnice la dezvoltarea societății, progresul economic și cultural, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat că 1 octombrie va fi celebrată ca „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”. Această decizie a fost adoptată pentru a sublinia importanța respectului și a aprecierii față de persoanele în vârstă în comunitățile din întreaga lume.

În România, există o dezbatere în desfășurare cu privire la sistemul de pensii și drepturile pensionarilor. Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița își exprimă preocupările cu privire la intenția Guvernului României de a reforma sistemul public de pensii și de a majora pensiile doar cu rata inflației.

Această organizație susține că pensionarii au contribuit la fondurile de asigurări sociale timp de decenii și merită o pensie adecvată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 127/2019, care a stabilit că valoarea punctului de pensie ar trebui să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie.

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița afirmă că pensionarii nu consumă resursele publice, ci primesc pensii din contribuțiile lor la fondurile de asigurări sociale. Ei subliniază, de asemenea, importanța menținerii solidarității între generații, adică între salariați și pensionari.

„Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” oferă o oportunitate de reflecție asupra contribuției semnificative a persoanelor vârstnice și a importanței asigurării unor condiții de trai adecvate pentru această categorie de populație.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Transport ilegal de deșeuri, oprit de polițiști
Ziua Porților Deschise la noul sediu al Judecătoriei
Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC)
Ziua Mondială a Diabetului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

Au românii expresia paremiologică cu tâlc. Cică „frica păzește pepenii”. Și al cărui tâlc se poate aplica în sens geopolitic și la ce se petrece acum pe cele două mari teatre de război, în Ucraina și în Israel. La peste un an și jumătate de la războiul lui Putin declanșat împotriva Kievului… nazist (!), și la aproape două luni de la agresiunea teroristă a Hamas... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale