Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.03.2022 00:15

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate:


A A

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește proiectele europene”

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește proiectele  europene”

*„Ne va prinde vara și vom evalua cereri de finanțare aferente anului 2021. Fermierii nu știu practic în momentul acesta ce structură de culturi urmează să aibă în anul 2022 pentru că această structură va reieși din finalizarea evaluării cererii de finanțare” *„Beneficiarii proiectelor europene nu vor mai semna contractele de finanțare pentru că au depus proiecte pe anumite ghiduri în care erau anumite prețuri, anumite valori...”

 

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate, consilier județean PSD, care are o vastă experiență în domeniul agricol, a radiografiat, la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița, situația din agricultura românească, și implicit din cea dâmbovițeană, care trece prin momente foarte dificile, ca de altfel toate sectoarele de activitate din România.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește proiectele europene! Noi, România, suntem în perioada de tranziție care a început în 2021, deci 2021-2022 sunt doi ani de tranziție de accesare a fondurilor europene, datorită unui mod haotic, ca să nu folosesc alt termen s-au lansat toate măsurile odată în toamna anului 2021 și din acest motiv evaluarea cererilor de finanțare merge foarte greu, pentru că AFIR-ul nu are personal suficient, e logic, ca să poată evalua toate cererile de finanțare pe toate măsurile.

Practic ne va prinde vara și vom evalua cereri de finanțare aferente anului 2021. Fermierii nu știu practic în momentul acesta ce structură de culturi urmează să aibă în anul 2022 pentru că această structură va reieși din finalizarea evaluării cererii de finanțare. Să știți că datorită exploziei prețurilor, la carburanți, la inputuri, la îngrășăminte chimice, vom avea situații, deja sunt semnale că sunt situații și vor fi și în viitor, în care beneficiarii proiectelor europene nu vor mai semna contractele de finanțare pentru că au depus proiecte pe anumite ghiduri în care erau anumite prețuri, anumite valori.

Să știți că la noi, în Dâmbovița, datorită fondurilor europene, localități care nu aveau un potențial agricol foarte ridicat, de exemplu Vișina, Șelaru, Dragodana, Mătăsaru, deci vedeți că nu vorbesc de  Lungulețu sau de Slobozia Moară care oricum erau dezvoltate agricol, vorbesc de alte localități, unde datorită accesării fondurilor europene, agricultura din aceste localități s-a dezvoltat foarte mult”, a declarat Mihai Istrate, vicepreședinte PSD Dâmbovița, consilier județean PSD.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară
Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale