Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.10.2021 00:11

Semnal de alarmă tras de primarul de La Voinești: pe ultimele 2 luni ale anului,


A A

„Suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap”

„Suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap”

*„Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat cu prioritate banii pentru persoanele cu dizabilități care trec printr-o perioadă extrem de dificilă”

 

Unitățile administrativ teritoriale din județ nu mai au bani pentru plata persoanelor cu handicap pe ultimele două luni din acest an. Cel care a tras ieri semnalul de alarmă a fost primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț care așteaptă o hotărâre de guvern, chiar dacă momentan nu se știe de la care guvern, care să reglementeze această situație dificilă  în care se află persoanele cu dizabilități.

„Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat banii pentru persoanele cu dizabilități”

,,Așteptăm o hotărâre de guvern, nu știm de la care guvern, pentru că nu cred că este vorba numai la nivelul localității Voinești, cred că este vorba la nivel național de acest lucru, pe ultimele două luni din acest an suntem descoperiți la plata persoanelor cu handicap. Nu înțeleg de ce la ultima rectificare de buget nu s-au alocat cu prioritate banii pentru persoanele cu dizabilități care trec printr-o perioadă extrem de dificilă. Cred că ar fi fost ideal ca la ultima rectificare de buget, acea rectificare cu multe discuții, prioritar să fi fost acordarea banilor pentru capitolul asistență socială. Nu știu ce se va întâmpla, este sfârșit de an, vedeți bine că prețul la carburanți a luat-o razna, așteptăm să vedem și prețul la utilități, la energie electrică și gaze naturale, pentru că și aceste persoane vor trece printr-o perioadă dificilă, chiar cumplită”, a semnalat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

Potrivit acestuia, numărul  voineștenilor care  se găsesc în această situație este de 119 persoane.

,,Lucrurile sunt împărțite în două, pentru că sunt persoane cu dizabilități care au indemnizație și aici am 78 și sunt asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități, unde am pe organigramă 42 de posturi, iar 41 de posturi sunt ocupate’’, a completat edilul  Sandu Gabriel Dănuț.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale