Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.01.2013 00:18

VIDEO-INTERVIU


A A

„Sunt împotriva intrării PDL-iștilor în USL”

„Sunt împotriva intrării PDL-iștilor în USL”

Interviu în exclusivitate cu Ionuț Săvoiu,

deputat USL în colegiul Titu

Alina Mavrodin Vasiliu: Vă sunt apăsătoare promisiunile pe care le-ați făcut în campanie? Simțiți presiunea lor și presiunea timpului?

Ionuț Săvoiu: Fiecare zi care trece trebuie să te pună să te întrebi: ce am făcut din ce am promis? Și cu cât trec mai multe zile, cu atâta starea de presiune crește. Totuși suntem la început și există un moment în care lucrurile trebuie să se așeze. Cel mai important este că am așteptat negocierile cu FMI, care o să facă niște validări ale previziunilor economice și ale prognozelor bugetare. Aceste validări trebuie să se întâmple săptămâna asta, iar săptămâna viitoare să aprobăm bugetul după acele ipoteze luate în calcul.

 

Rep.: Între timp v-ați preluat mandatul de parlamentar la București și v-ați deschis cabinetul parlamentar la Titu. Sunt proaspete emoțiile deschiderii cabinetului.

I.S.: Da. Am avut și o slujbă acolo, cu preotul de la Biserica Sf. Ion, am făcut o scurtă conferință de presă, am stat de vorbă cu primarul, cu viceprimarul.

 

„Deschiderea spitalului din Titu

este o acțiune asumată și de premierul Victor Ponta”

Rep.: Oamenii vor cu prioritate spitalul, ați zis că o să interveniți cu tot ce puteți să se rezolve problema spitatului din Titu. 

I.S.: Legat de spital, au fost blocate toate acțiunile din cauză că posturile sunt blocate, nu s-au putut angaja. E vorba și de viziunea Ministerului Sănătății, cum vede aceste redeschideri, cum trebuie să ne adaptăm la strategia Ministerului. La Minister știți că a fost o perioadă de schimbări, a fost domnul Cepoi care a aprobat 76 de paturi acolo. A venit interimatul d-lui Arafat, urmează aprobarea, așa cum am spus, după vizita FMI, aprobarea bugetului și vom ști exact cum stăm pe partea de deschidere a spitalului.

 

Rep.: Cred că ar fi o cumplită dezamăgire să nu se mai facă spital la Titu. Este posibil așa ceva după toate promisiunile făcute în campania electorală?

I.S.: Eu sunt cel care a spus că deschidem spitalul, cred că de mii de ori în campanie. Nu mi-aș dori să fiu pus în situația să venim cu altă soluție. Este o acțiune asumată și în programul electoral, și-n programul de guvernare. A spus-o și premierul Victor Ponta.

 

VIDEO :: Interviul cu deputatul USL Ionuț Săvoiu poate fi urmărit integral aici

 


„S-a început urmărirea penală în câteva dosare la Titu”

Rep.: În afară de spitalul din Titu și de niște investiții care ar trebui să genereze locuri de muncă, oamenii așteaptă să se facă acea dreptate promisă. A început acest lucru la Titu? 

I.S.: Am înțeles că sunt pe rol unele dosare acolo cu începerea urmăririi penale. Din câte am înțeles astăzi, nu cunosc foarte bine situația, dar vă puteți documenta. Se știe la Primăria Titu situația.

 

Rep.: Pe site-ul „Jurnal de Dâmbovița” sunt comentarii de genul „campania a trecut, sloganul «Dreptate până la capăt» e folosit în continuare în mod intens. Vrem să se întâmple ceva, iar cei care au comis faptele respective să dea socoteală. Dacă nu se întâmplă, înseamnă că acele fapte nu există și că am fost intoxicați cu ele”. Oamenii sunt interesați să afle și dacă există consecințe în plan penal împotriva celor care au făcut jaf în banii publici.

I.S.: Ați văzut ce se întâmplă acum, inclusiv la CSM (n.n. Consiliul Superior al Magistraturii), sunt multe lucruri care ne pun pe gânduri pe toți. Știți că principala prioritate este modificarea Constituției și referendumul. Asta este pe agenda politică principala prioritate, mai ales că este vorba de anumite mecanisme care țin de Justiție, reglarea unor relații între președinte și premier, regionalizarea, deci sunt subiecte extrem de importante pe agenda politică în următoarele luni. Până la rezolvarea acestor puncte fundamentale va fi foarte greu să funcționăm în normalitatea pe care ne-am dorit-o, iar oamenii trebuie să înțeleagă că sunt niște pași pe drumul dreptății.

 

Rep.: Oamenii înțeleg acest lucru și ne spun că nu se așteaptă să crească PIB-ul între Crăciun și Anul Nou, dar vor să vadă imediat semnele schimbării prin decență și respect din partea politicienilor. Și mai așteaptă ca cei care au făcut jaf în banii publici să răspundă. Lor ce le transmiteți?

I.S.: Cetățenii vor ca noi să nu ne purtăm ca PDL-ul, ci să ne comportăm calculat, să justificăm și să gândim bine tot ce facem, să gândim de 10 ori și să tăiem o dată.


„N-am petrecut sărbătorile cu PDL-iștii”

Rep.: Apropo, ce ați făcut de sărbători? Ați petrecut și dumneavoastră sărbătorile cu PDL-iștii, ca alții?

I.S.: Nu. Am fost la soacra mea, care nu e PDL-istă.

 

Rep.: Dar ați fost invitat să vi le petreceți cu PDL-iștii?

I.S.: N-am beneficiat de asta.

 

Rep.: Știți la ce mă refer. Au fost astfel de întâmplări și aici în județ...

I.S.: Am întâlnit mulți PDL-iști în perioada asta…

 

Rep.: Cumva încearcă să se insinueze în USL? Vorbește lumea de o presiune fantastică pe care ar face-o Florin Popescu și Gabriel Boriga…

I.S.: În nici un caz. USL-ul nu va susține o astfel de situație, în care PDL-ul să intre în PNL-ul județean. Eu nu am văzut nici o opinie care să susțină o astfel de acțiune, iar eu sunt împotrivă.

 

Rep.: Noi am vorbit despre lucrurile acestea în ziar și ele n-au fost dezmințite nici de PNL, de PDL nici atât, nici primarul PDL Gabriel Boriga nu le-a dezmințit, nici Florin Popescu. Tăcerea lor nu e un răspuns?

I.S.: Nefiind vorba de PSD, nimeni nu a spus că intră cineva în PSD. Eu cred că PNL-ul trebuie să se pronunțe, iar din câte știu, dl Sorin Roșca Stănescu s-a pronunțat la Târgoviște săptămâna trecută.

 

 

Alina Mavrodin Vasiliu || [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de alex la 21.01.2013 22:58

se pare ca domnul deputat nu mai e asa sigur ca va reusi sa faca ce apromis in campanie....pacat.


Trimis de Sebi la 21.01.2013 08:06

Bravo !Stimata doamna ,parca mi-ati citit gandurile,sau parca ati fi locuitor al orasului Titu si ati sti exact ce ne doare.Despre domnul deputat, deocamdata ,e onorabil di partea dansului ca si-a deschis cabinet la Titu,au mai promis si altii si....Cat priveste dosarele DNA, nu prea cred ca-i intereseaza pe oameni atata vreme cat averile celor vinovati raman neatinse.A devenit chiar o moda sa fii foarte bogat din bani publici si sa faci plimbari pe la DNA.Pentru ei e ca si cand s-ar duce la shoping la mall.In rest va doresc numai bine si felicitari pentru articol.


Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ediție specială - invitat Dan Luca, președintele PSD Bruxelles
„Să ținem pixul în poziție de luptă”
Ediție specială - invitat Ion Pârgaru
Ediție specială - invitat Ionuț Săvoiu
Ediție specială - invitat Ion Pârgaru
Ediție specială - invitat Zisu Stanciu
Ediție specială - invitat Ionuț Săvoiu
Ediție specială - invitat Sorin Roșca Stănescu
Ediție specială - invitat Ion Pârgaru
Ediție specială - invitat Vasile Horga


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale