Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2022 00:17

Directorul Companiei Naționale CFR SA, Ion Simu, a declarat de curând la Târgoviște...


A A

„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”

„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”

*„În general politica Companiei Naționale, indiferent de vreme, a fost să valorificăm prin închiriere, niciodată nu am vândut bunul propriu, iar bunul statului nici atâta”

 

După intrarea în declin a transportului feroviar, care a avut mult de pierdut în urma dezvoltării transportului rutier, multe dintre stațiile de cale ferată au fost închiriate de către salariații CFR și transformate ulterior în locuințe. În această situație se află stațiile Văcărești, Cazaci, Bănești... de pe ruta Târgoviște – București. În ceea ce privește statutul juridic al acestor clădiri, Ion Simu, directorul Companiei Naționale CFR SA a declarat recent la Târgoviște că stațiile și haltele de cale ferată nu vor face niciodată obiectul vânzării, ci doar al închirierii.

„Vreau să vă spun că toate stațiile de cale ferată din cadrul Companiei Naționale CFR SA sunt în domeniul privat al companiei și nu sunt vândute. Stația sau halta de mișcare unde există personal de specialitate reprezintă altceva. Referitor la aspectul stațiilor, odată cu introducerea trenului metropolitan, din punctul meu de vedere vom face reparații și igienizări asupra clădirilor de călători și asupra peroanelor pentru o facilitate la urcarea/coborârea călătorilor din trenuri. Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând. Au fost vândute câteva locuințe care aveau calitatea de locuințe de serviciu prin anii 2000, dar de atunci nu... În general politica Companiei Naționale, indiferent de vreme, a fost să valorificăm prin închiriere, niciodată nu am vândut bunul propriu, iar bunul statului nici atâta pentru că avem și terenuri și proprietăți publice”, a declarat directorul Companiei Naționale CFR SA, Ion Simu în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Târgoviște.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Se lucrează la extinderea primăriei
Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale