Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.04.2022 00:13

Președintele social-democraților dâmbovițeni, Corneliu Ștefan, cu detalii despre noile măsuri


A A

„Sprijin pentru România” - un pachet marca PSD

„Sprijin pentru România” - un pachet marca PSD

 *„Încă o dată se dovedește cât de importantă este prezența PSD la guvernare și faptul că ne-am asumat acest lucru într-unul dintre cele mai dificile momente pentru țară”

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan salută demersul  Guvernului României de susținere financiară, sub forma unor ajutoare, pentru cei mai defavorizați cetățeni, pe care îl consideră un ,,Sprijin pentru România’’- un pachet marca PSD! Reprezentantul CJD susține că alocarea celor peste 17 miliarde de lei are rolul de a contracara impactul crizei economice.

„Ieri (n.n. luni, 11 aprilie 2022), a fost aprobat și făcut public pachetul de măsuri social-economice, set de măsuri special creat pentru a combate creșterea prețurilor, dar, în același timp, pentru a putea susține producția autohtonă, agricultura și industria românească. Măsurile, 95% marca PSD, sunt astfel concepute încât să venim în sprijinul populației, dar și al mediului privat”, a menționat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Măsurile pentru sprijinirea populației constă în: - vouchere de 50 euro/2 luni pentru alimente de bază pentru familiile/persoanele cu venituri reduse; - vouchere de 30 euro lunar pentru elevii cu burse sociale; - susținem creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim; - creșterea cu 50% a tichetelor de masă; - dublarea normei de hrană în spitale, de la 11 la 22 de lei; - majorarea cu peste 40% a alocației lunare de plasament a copiilor, inclusiv a celor cu dizabilități; - creșterea alocației zilnice de hrană; - creșterea cu 58% a sumelor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite necesare copiilor din centre de plasament.

Măsurile pentru sprijinirea mediului privat sunt următoare: - încurajarea procesării produselor agricole prin acordarea unei prime de 10% din valoarea produselor agricole procesate; - finanțăm cu până la 400.000 euro/firmă IMM-urile ale căror lanțuri de producție au fost afectate de războiul din Ucraina; - am prevăzut 1 miliard de lei pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie; - suplimentăm finanțările destinate investițiilor publice în funcție de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

,,Încă o dată se dovedește cât de importantă este prezența PSD la guvernare și faptul că ne-am asumat acest lucru într-unul dintre cele mai dificile momente pentru țară’’, a concluzionat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești
„Guvernul a preferat să lase lucrurile complet scăpate de sub control”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale