Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
13.01.2023 00:15
Potlogi
„Satul românesc tradițional– de la pictura în ulei la era digitală”

* Proiectul se desfășoară în perioada 15-31 ianuarie, 2023 și va include patru activități
comunicat
Primăria Comunei Potlogi este partener al Asociației Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret în în proiectul cultural „Satul românesc tradițional– de la pictura în ulei la era digitală”, cofinanțat de Ministerul Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2023. Proiectul va pune în valoare prin noile tehnologii viața și opera marelui pictor Nicolae Grigorescu care s-a născut în satul Pitaru din comuna Potlogi în urmă cu 185 de ani, într-un context care aduce în actualitate satul românesc de la sfârșitul secolului al XIX-lea si începutul sec-al XX-lea.
Proiectul se desfășoară în perioada 15-31 ianuarie, 2023 și va include patru activități, două vizite de documentare „digitală” la vor participa elevi din ciclul gimnazial al școlii din comună, deplasarea la București va include vizitarea Muzeului Național de Artă al României, a Muzeului Municipiului București care găzduiește expoziția „Lumea satului în pictura românească” și a casei-muzeu Theodor Aman, urmată de o vizită „Casa memorială Nicolae Grigorescu” de la Câmpina și la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești. Elevii vor fi „reporteri digitali”, vor colecta mărturii foto și video care vor fi adunate într-un film în cadrul unui atelier care va constitui cea de-a treia activitate a proiectului.
Produsul principal al proiectului va fi o instalație digitală colectivă realizată de participanți, care va putea fi văzută la „Memorialul Pictor Nicolae Grigorescu- Pitaru” în 28-29 ianuarie. Cu această ocazie se va crea conținut digital care va îmbunătății vizibilitatea acestui loc care adăpostește o interesantă colecție de artă, reprezentând unul dintre puținele spații culturale de acest fel din mediul rural.
Partenerii proiectului sunt Muzeul Municipiului București, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” și Asociația DAR Development. Proiectul folosește tehnologia digitală pentru punerea în valoare a artei inspirată de comunitățile rurale, pagini de istorie locală surprinse de artiștii vremii pe care elevii din Potlogi sunt invitați să le cunoască mai bine.
Manager de Proiect, drd. Alexandra Brutaru
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Cornul și laptele, un program prea învechit?!Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesori
Editorial
Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.
Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
