Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.12.2022 00:12

Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu semnalează:


A A

„Salariul minim de 3000 de lei este mic, dar... un pas înainte”

„Salariul minim de 3000 de lei este mic, dar... un pas înainte”

*„Salariul minim, într-o țară care are grijă să depășească zona de sărăcie pentru lucrătorii care lucrează pe salariul minim, trebuie să fie 60% din salariul median”

 

Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu salută măsura creșterii salariului minim brut pe economie de la 2550 de lei la 3000 de lei brut începând cu data de 1 ianuarie 2023, dar susține că angajații plătiți cu acest salariu vor rămâne în continuare în zona de sărăcie extremă! Dacă mai punem la socoteală și explozia prețurilor la tot ceea ce înseamnă bunuri alimentare și nealimentare, viața pentru cei care primesc salariul minim pe economie nu se va îmbunătății cu nimic, ba dimpotrivă va fi un mare chin. Salvarea lor stă în găsirea unui al doilea job care le-ar asigura cât de cât supraviețuirea.    

„Salariul minim brut de 3000 de lei este un salariu mic, dar totuși este un pas înainte. Dacă privim lucrurile că este o creștere de la 2550 de lei la 3000 de lei nu este rău, este totuși o creștere de 450 de lei pe brut! Este un pas, nu foarte mare, este un pas timid dar totuși este bine că se întâmplă. Multe salarii, la multe societăți, sunt reglate în funcție de salariul minim printr-un coeficient, adică mai pui 20% la salariul minim. Dar în continuare cu salariul minim, în România, ești sărac! Salariul minim, într-o țară care are grijă să depășească zona de sărăcie pentru lucrătorii care lucrează pe salariul minim, trebuie să fie 60% din salariul median. Dacă acum salariul minim median net este undeva la aproape 4000 de lei, mediu net pe economie trebuie să fie cu 60% mai mare decât acest salariu median ceea ce în România este foarte departe. În continuare toți cei care sunt plătiți cu salariul minim trăiesc în zona de sărăcie. Nimeni nu va închide o afacere în România doar pentru că se mărește salariul minim cu 450 de lei, este o gogoriță, este o minciună sfruntată”, a declarat președintele Sindicatului  „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură
Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
„În jurul consilierilor locali urmează să apară peste 50 de organizații”
Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!
Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat
Bani pentru școli și transportul elevilor
DN 71 Bâldana-Târgoviște a intrat „pe un făgaș normal”
Accesarea de fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ
Cinci unități de învățământ vor fi reabilitate
Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale