Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2021 00:18

La sfârșitul săptămânii trecute,


A A

„Romanța ne unește”, omagiu adus Zilei Unirii, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

„Romanța ne unește”, omagiu adus Zilei Unirii, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

❚ Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște a oferit publicului, pe pagina proprie de facebook, Concertul extraordinar „Romanța ne unește”, susținut la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în data de 20 octombrie 2018, ca eveniment asociat al Festivalului Național „Crizantema de aur”

 

IOAN POPA


Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) a fost celebrată, la sfârșitul săptămânii trecute, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, în cadrul proiectului de anvergură internațională „Casa Romanței - ambasadă a culturii la Târgoviște”, desfășurat sub patronajul FEACU-UNESCO. Astfel, Muzeul „Casa Romanței”, din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște - aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a oferit publicului, pe pagina de facebook a Muzeului, Concertul extraordinar „Romanța ne unește”, susținut la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în data de 20 octombrie 2018, ca eveniment asociat al Festivalului Național „Crizantema de aur”. În program: *recitaluri susținute de Matilda Pascal Cojocărița, Gheorghe Turda, Margareta Ivănuș (Rep. Moldova), Florin Georgescu, Silvia Goncear (Rep. Moldova), Sorin Lupu, Alina Mavrodin Vasiliu; *recital „Poeme printre romanțe”, susținut de actrița Daniela Nane și harpista Cristina Munteanu; *„Boboci de Crizantemă”: Mihaela Beatrice Spiridon (Botoșani) și Andreea Tican (Chișinău); *Grupul bărbătesc „Dorulețul” condus de Mihail Vlădăreanu. *Acompaniază orchestra „Dor românesc”, dirijor Ștefan Cigu; *Prezintă: Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu; *Scenografia: Mihai Constantin Ranin; *Director artistic: Alina Mavrodin Vasiliu. Totodată, cu această ocazie, ca parte a evenimentelor prin care a fost omagiată Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), pe pagina de facebook a Muzeului „Casa Romanței”, din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște - aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a fost pus la dispoziția publicului albumul „Romanțe de aur”, în interpretarea sensibilă a Alinei Mavrodin Vasiliu, căreia Casa de discuri EUROSTAR i-a decernat „Discul de aur” pentru excepționala interpretare a Romanței și pentru bogata activitate de promovare a acesteia (19 octombrie 2019). Vizitatorii virtuali au acces, pe pagina de facebook a Muzeului „Casa Romanței”, la evenimente de referință: concerte, recitaluri, postări video și audio ale interpreților de romanțe, interviuri și, nu în ultimul rând, la emisiuni realizate de posturi de televiziune, care probează interesul public tot mai mare pentru acest muzeu dedicat Romanței, gen muzical de patrimoniu al culturii naționale. De asemenea, vizitatorii au primit CD-ul „Romanțe de aur”, din partea Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, album realizat de îndrăgita artistă Alina Mavrodin Vasiliu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Tot mai multe școli intră in scenariul roșu
Slujire arhierească la Mănăstirea Stelea din Târgoviște
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă invităm la muzeu!
"Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vă invităm la muzeu!"
Sensul duhovnicesc al Postului
174 de unități de învățământ în scenariul galben și 6 unități în scenariul roșu
Expoziția de pictură a artistului Vladimir Păun-Vrapciu: "Cum am ajuns aici?"
50 de tablete au ajuns la elevi din județul Dâmbovița
Întoarcerea Fiului risipitor
A început etapa specială de vaccinare a cadrelor didactice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Multilateralismul global în Conferință despre viitorul Europei? (I)

Acum exact un an, împreună cu profesorul Vasile Pușcaș organizasem o dezbatere la Bruxelles în care făceam conexiunea dintre partidele politice europene și evoluția guvernării mondiale. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale