Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2021 00:18

La sfârșitul săptămânii trecute,


A A

„Romanța ne unește”, omagiu adus Zilei Unirii, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

„Romanța ne unește”, omagiu adus Zilei Unirii, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

❚ Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște a oferit publicului, pe pagina proprie de facebook, Concertul extraordinar „Romanța ne unește”, susținut la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în data de 20 octombrie 2018, ca eveniment asociat al Festivalului Național „Crizantema de aur”

 

IOAN POPA


Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) a fost celebrată, la sfârșitul săptămânii trecute, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, în cadrul proiectului de anvergură internațională „Casa Romanței - ambasadă a culturii la Târgoviște”, desfășurat sub patronajul FEACU-UNESCO. Astfel, Muzeul „Casa Romanței”, din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște - aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a oferit publicului, pe pagina de facebook a Muzeului, Concertul extraordinar „Romanța ne unește”, susținut la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în data de 20 octombrie 2018, ca eveniment asociat al Festivalului Național „Crizantema de aur”. În program: *recitaluri susținute de Matilda Pascal Cojocărița, Gheorghe Turda, Margareta Ivănuș (Rep. Moldova), Florin Georgescu, Silvia Goncear (Rep. Moldova), Sorin Lupu, Alina Mavrodin Vasiliu; *recital „Poeme printre romanțe”, susținut de actrița Daniela Nane și harpista Cristina Munteanu; *„Boboci de Crizantemă”: Mihaela Beatrice Spiridon (Botoșani) și Andreea Tican (Chișinău); *Grupul bărbătesc „Dorulețul” condus de Mihail Vlădăreanu. *Acompaniază orchestra „Dor românesc”, dirijor Ștefan Cigu; *Prezintă: Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu; *Scenografia: Mihai Constantin Ranin; *Director artistic: Alina Mavrodin Vasiliu. Totodată, cu această ocazie, ca parte a evenimentelor prin care a fost omagiată Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), pe pagina de facebook a Muzeului „Casa Romanței”, din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște - aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a fost pus la dispoziția publicului albumul „Romanțe de aur”, în interpretarea sensibilă a Alinei Mavrodin Vasiliu, căreia Casa de discuri EUROSTAR i-a decernat „Discul de aur” pentru excepționala interpretare a Romanței și pentru bogata activitate de promovare a acesteia (19 octombrie 2019). Vizitatorii virtuali au acces, pe pagina de facebook a Muzeului „Casa Romanței”, la evenimente de referință: concerte, recitaluri, postări video și audio ale interpreților de romanțe, interviuri și, nu în ultimul rând, la emisiuni realizate de posturi de televiziune, care probează interesul public tot mai mare pentru acest muzeu dedicat Romanței, gen muzical de patrimoniu al culturii naționale. De asemenea, vizitatorii au primit CD-ul „Romanțe de aur”, din partea Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, album realizat de îndrăgita artistă Alina Mavrodin Vasiliu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți
Ocuparea completă a posturilor de profesori
„Primăvara prin ochi de copil”
Laborator inteligent la Liceul „Bălașa Doamna” din Târgoviște
Încep simulările pentru Examenul de Bacalaureat


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?

George Coandă


Herr Klaus Werner Iohannis, încă președintele României (după unii umoriști răi de gură, Românabsurdistan, și, poate că mă veți acuza de lipsă de… patriotism, cu care sunt de acord), deunăzi, după ce a dat o fugă până-n Muntenegru, ca să-și mai adauge pe agenda sa de neobosit globe-trotter încă un stat, fie el cât un județ, așa, pe după-amiază, de la pupitrul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale