Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2022 00:18

Proiect educațional la Seminarul Teologic "Sf. Ioan Gur de Aur" din Trgoviște


A A

„Romnia și Europa la ceas de srbtoare”

„Romnia și Europa la ceas de srbtoare”

*75 de elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gur de Aur” din Târgoviște s-au implicat în activitțile proiectului

 

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gur de Aur" din Târgoviște a avut loc, luni, 9 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Printe Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, manifestarea cultural-istoric intitulat „România și Europa la ceas de srbtoare”.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, prin: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, prin victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Rzboi Mondial, la 9 mai 1945 i  prin instituirea Zilei Europei.

În cadrul activitții, 75 de elevi de la clasele a IX-a Seminar, a X-a A, a IX-a B și a X-a B, profil filologie, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gur de Aur” din Târgoviște, sub coordonarea doamnelor profesoare: Luminița Miloiu, Aura Voinea și Ionela Bucloiu, s-au implicat în activitțile proiectului. Obiectivele proiectului au fost: cunoașterea i înțelegerea triplei semnificații a zilei de 9 mai, conștientizarea apartenenței românilor la marea familie european, precum și cultivarea respectului faț de istoria poporului român și faț de istoria UE.

Printre activitțile organizate și care au avut un impact deosebit asupra elevilor participanți s-au numrat: organizarea unor mese rotunde pe teme precum: „9 mai - zi cu tripl semnificație istoric”, „Noi și UE”, „Repere semnificative ale istoriei poporului român”, „Personalitți marcante ale României și Europei”, activitți care au constituit, pentru noile generații, importante lecții de istorie aplicat.

Biroul de Pres al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 


 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

mplinirea fgduințelor
Lucrrile la noua sal de Sport a Universitții „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dmbovieni
Etapa național Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotic
„Pictur plus pictur egal pictur”
PS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, n Programul pentru școli al Romniei
Evenimente educaționale importante la ISJ Dmbovița
Sfinții mprați Constantin și ElenaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale