Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.05.2022 00:18

Proiect educațional la Seminarul Teologic "Sf. Ioan Gură de Aur" din Târgoviște


A A

„România și Europa la ceas de sărbătoare”

„România și Europa la ceas de sărbătoare”

*75 de elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-au implicat în activitățile proiectului

 

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur" din Târgoviște a avut loc, luni, 9 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, manifestarea cultural-istorică intitulată „România și Europa la ceas de sărbătoare”.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, prin: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, prin victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945 și  prin instituirea Zilei Europei.

În cadrul activității, 75 de elevi de la clasele a IX-a Seminar, a X-a A, a IX-a B și a X-a B, profil filologie, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, sub coordonarea doamnelor profesoare: Luminița Miloiu, Aura Voinea și Ionela Bucăloiu, s-au implicat în activitățile proiectului. Obiectivele proiectului au fost: cunoașterea și înțelegerea triplei semnificații a zilei de 9 mai, conștientizarea apartenenței românilor la marea familie europeană, precum și cultivarea respectului față de istoria poporului român și față de istoria UE.

Printre activitățile organizate și care au avut un impact deosebit asupra elevilor participanți s-au numărat: organizarea unor mese rotunde pe teme precum: „9 mai - zi cu triplă semnificație istorică”, „Noi și UE”, „Repere semnificative ale istoriei poporului român”, „Personalități marcante ale României și Europei”, activități care au constituit, pentru noile generații, importante lecții de istorie aplicată.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 


 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, în sprijinul elevilor pentru lectură
Mii de tineri prezenți la Parada Absolvenților
Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale