Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.12.2021 00:17

Deputat PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu:


A A

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”

*„Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic’’

 

Deputatul  PSD Dâmbovița Ionuț  Vulpescu a explicat, la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița, ,,de ce a intrat PSD acum la guvernare?’’ Concluzia trasă de parlamentar este că social democrații au intrat la guvernare pentru a schimba prioritățile acesteia…  în plan social.

„Doresc să fac câteva observații, care răspund întrebării «De ce a intrat PSD acum la guvernare?» Știți că eu personal, PSD, membrii și simpatizanții noștri au fost, și rămân, foarte critici în privința guvernării libertariene, promovate, timp de doi ani, întâi de guvernul Orban, apoi de Guvernul Cîțu. Guvernare Cîțu care a dus, practic, la un colaps economic, social și administrativ. Reafirm un lucru, care devine tot mai evident în lume, dar care în România tinde să devină un subiect tabu: domeniul social.

Viitorul democrației, până la urmă, se joacă în plan social…. Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic. Reamintesc: în Constituție România este definită ca stat social, nu ca stat libertarian. Și, după ani de conlucrare și de conviețuire politică pașnică, zic eu, cu liberalii, nu mi se par niște ireductibili ai libertarianismului. Sunt și ei conștienți că lucrurile se joacă în plan social.

Noi vrem să credem că putem construi de durată plecând de la acest principiu. Repet: social e mai mult decât măriri de salarii și de pensii. Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare. Este în logica binelui comun. Cum vom face asta? Împreună cu partenerii de guvernare, prin construirea consensului în legătură cu reformele necesare atingerii acestui obiectiv. Politica bazată pe confruntare ne-a făcut mult rău. Noi, în PSD, am învățat lecția asta, motiv pentru care suntem la guvernare, în loc să stăm liniștiți pe malul apei, privind la adversari...’’, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Ludovic Orban mi-a reproșat că nu l-am urmat în noua construcție politică”
Mihail Drugă, noul lider al grupului PNL din CJD
Președintele PNL Dâmbovița a fost coleg în școala militară cu Premierul României
PSD solicită revizuirea măsurilor de protecție a consumatorilor afectați de creșterea prețurilor la energie
Președintele PNL Dâmbovița, previziuni sumbre pentru 2022
"PSD își respectă promisiunea de a schimba radical abordarea în gestionarea pandemiei"
PRO România... în derivă!
Președintele PNL Dâmbovița exclude varianta alegerilor anticipate
,,Președintele PNL mi-a promis că o să avem prefect aici, dar nu a reușit”
Ședința ordinară CLM Târgoviște, cu scântei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tragică lecția kazahă...

Nu mă îndoiesc că revolta kazahă a fost un prilej picat la timp pentru Kremlinul lui Putin, aflat cu înfrigurare în căutarea unui motiv vizând refacerea imperiului pierdut în 1991, dar, totodată, având în cătare și împiedicarea Washingtonului de a-și impune interesele în inima Asiei Centrale. Și dacă am aminti că, în stepele Kazahstanului, Rusia are în posesie celebrul cosmodrom de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale