Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.10.2014 00:15

Bucurii... împărtășite prin scrisori deschise. La poalele Leaotei, trecerea primarului Cătălin Preda la PSD este salutată de consăteni


A A

"Râu Alb a rămas în urma localităților din jur, lumea își dorea o schimbare"

VIRGIL VOINESCU


 

Într-o scrisoare anexată stemei comunei Râu Alb, un cetățean cu spiritul dreptății și al realității în suflet își exprimă bucuria că „primarul frumoasei comune de la poalele Leaotei, Râu Alb, Cătălin Preda”, a făcut un pas important spre stânga eșichierului politic, un pas dorit și de către cetățenii pe care-i reprezintă: „a trecut de la PDL la PSD”. Semnatarul scrisorii, Vasile Neagu, „jurnalist amator la Gazeta de Râu Alb”, cum se autodefinește, comentează gestul edilului și apreciază că „un primar simte dorința oamenilor, chiar dacă nimeni nu-i spune în față și pentru că a fost ales să-i reprezinte, el trebuie să se conformeze.

Un gospodar adevărat, dintr-o zonă defavorizată, nu mai are astăzi dreptul de a folosi jumătăți de măsură; timpul presează și lumea nu mai are răbdare. Râu Alb a rămas în urma multor comune pe care altădată le privea de sus (nu vorbim aici de altitudine, ci de... atitudine!)”, ne scrie Vasile Neagu.

Acesta continuă relatarea cu un scurt comentariu legat de împrejurările ce au determinat această decizie, amintind de legea ce „permite acest lucru”, dar și de contextul european în care este proiectată stânga politică, citând aici Franța. „Decizia primăriei din Râu Alb mă bucură”, scrie Vasile Neagu, adăugând că ea „vine și legal, dar mai ales... moral”, subliniind totodată că în viziunea sa „această decizie va duce și la îndeplinirea celei mai mari dorințe a tuturor râurenilor, asfaltarea drumului județean Râu Alb - Runcu”, o porțiune de 6 kilometri de care „depinde ieșirea în lume a unei localități de o frumusețe aparte sau rămânerea ei în Evul Mediu!”.

Semnatarul scrisorii continuă cu o evocare istorică a ceea ce a însemnat și înseamnă pentru cetățeni drumul județean redenumit astăzi Transcarpatica și își exprimă speranța că realizarea sa este posibilă prin implicarea autorităților județene.

„Deci, totul depinde de județul Dâmbovița, de domnul Țuțuianu. (n.n. - președintele Consiliului Județean) Tocmai de aceea cred că este posibil. ªi acesta a fost unul dintre motivele pentru care primarul Cătălin Preda a optat pentru trecerea la PSD. (...) Cum spuneam, Râu Alb a rămas în urma localităților din jur. A avut promisiuni portocalii cu... grămada. Mare lucru nu s-a făcut aici. Cum lumea își dorea o schimbare, primarul a acceptat; chiar își dorea acest lucru. Pauperizarea nu mai putea continua. (...) Salutăm această decizie și să sperăm că sub Leaota, în nordul județului nostru, de acum încolo altfel vor fi văzute lucrurile (dinspre județ)”, încheie scrisoarea Vasile Neagu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale