Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.01.2023 00:16

Semnal de alarmă tras de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu


A A

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie”

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie”

*„25% din activitatea medicală care se desfășoară în Dâmbovița este asigurată de medici pensionari”

 

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, doctorul Jean Popescu este foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă în momentul de față la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  unde pe lângă faptul că au venit foarte mulți medici tineri și bine pregătiți, unitatea medicală derulează și trei proiecte importante de investiții! Vineri, 6 ianuarie 2023, după o pauză îndelungată, la Colegiul Medicilor Dâmbovița a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia președintele acestui for al medicilor, dr. Jean Popescu a făcut o analiză a realizărilor, dar și a problemelor cu care se confruntă sistemul medical dâmbovițean.

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie… Noi am făcut o cercetare la nivelul județului Dâmbovița și am constatat că media de vârstă este de 56 de ani. Ceea ce este surprinzător este că în 10 ani nu au venit decât 6 medici de familie care au terminat rezidențiatul în această perioadă, ceea ce este incredibil…Vârsta medicilor de familie din Dâmbovița este următoarea: între 30-35 de ani sunt 3 medici de familie; între 36-40 de ani sunt 3 medici; între 41- 45 ani sunt 15 medici de familie; între 46-50 de ani sunt 30 de medici; între 51 - 55 ani sunt 43 de medici; între 56 -60 de ani sunt 33 de medici; între 61-65 de ani sunt 45 de medici; între 66-70 de ani sunt 71 de medici; între 71-75 de ani sunt 22 de medici; între 76-83 de ani sunt 5 medici. Vârsta de pensionare a medicilor este de 65 de ani dar cu cerere din partea medicului aceasta se poate prelungi cu încă 2 ani, deci până la 67 de ani. Ce ar însemna dacă acești medici care au dincolo de 67 de ani, și anume 75 de medici de familie, s-ar pensiona? Anul acesta noi am dat aviz pentru  funcționare în continuare pentru 153 de medici, dintre care jumătate sunt medici de familie. Colegiul Medicilor Dâmbovița are un număr de 663 de medici, jumătate fiind medici de familie și medici specialiști. Deci 25 % din activitatea medicală care se desfășoară în Dâmbovița este asigurată de acești medici pensionari. La nivel național 400 de unități administrativ teritoriale nu au medici, la noi sunt 10-12 localități care pur și simplu se cârpesc cu medici din alte localități și spre lauda lor mulți primari au făcut dispensare și centre medicale, pentru mai binele cetățenilor, dar vin la noi și se roagă ca primul medic care apare să-l îndrumăm spre ei, dar din păcate… nu apar acești medici”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Polițiști la școală de Ziua Nonviolenței
Se vor construi șase locuințe pentru doctori și profesori
Manifestare educațională dedicată Unirii
Exporturile au bătut importurile
,,Extinderea Cardiologiei și tratarea infarctului miocardic acut, cel mai bun lucru la SJUT”
Ambulanța mai are de așteptat până va primi mașini noi
Primăria Dobra are obiective mari
Regres în domeniul construcțiilor
Două noi investiții pentru 2023
345 de locuri de muncă disponibilePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale