Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.11.2022 00:14

Directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, avertizează:


A A

„Porcii mistreți ar putea să dispară!”

„Porcii mistreți ar putea să dispară!”

Planul național de combatere a pestei porcine africane la porcul mistreț nu dă roade! Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, spune că virusul pestei porcine face ravagii în rândul porcilor mistreți. Acesta transmite că trebuiau luate măsuri de mult pentru stoparea virusului la animalele sălbatice, deoarece, șansele de transmite a boli sunt mult mai mari decât la animalele aflate în gospodăriile sau fermele oamenilor.

Directorul Sandu Tolea a mai declarat că pădurile sunt pline acum de cadavrele porcilor mistreți, virusul pestei porcine fiind neiertător. Tolea mai transmite că porcii mistreți mor pe capete de ani buni, iar din acest motiv există riscul ca mistreții să dispară de tot într-o zi.

„Am ridicat problema acum câțiva ani despre ceea ce se întâmplă la porcii mistreți, unde boala pestei porcine se răspândește foarte repede. Erau câteva cazuri și am semnalat că virusul se poate extinde foarte ușor aici. Toată lumea spunea că Sandu Tolea e nebun, dar uite că am avut dreptate. Acum mergem după mistreți prin păduri, dar nu găsim decât cadavre. Îmi este teamă că așa o să se întâmple și la fermele și gospodăriile oamenilor. Trebuie să înțelegem odată pentru totdeauna că virusul pestei porcine nu iartă. Unde nu se ține cont de aceste măsuri impuse de stat, pesta rade tot!”, a transmis directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %
Bărbat din Decindeni, reținut de polițiști
CJD a lansat licitația publică pentru reabilitarea DJ 712A
Salbă de amenzi aplicate de polițiști
Sprijin pentru racordarea la rețeaua de apă-canal
Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a
200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi
APIA a autorizat peste 21.000 de plăți pentru fermieri
517 locuri de muncă disponibile
Fosele septice trebuie înscrise într-un registru special de evidență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale