Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2014 00:10

Revolta părinților juniorilor de la Chindia


A A

"Nu-l vrem pe Ionuț Iugulescu, suntem alături de Ion Stăncescu"


Părinții copiilor de la Chindia nu vor să renunțe la antrenorul Ion Stăncescu

❚ Vinerea trecută am fost contactați de părinții copiilor de la grupa de inițiere din cadrul clubului Chindia, care au ținut să-și facă publice nemulțumirile legate de schimbarea antrenorului ❚ „Iugulescu mai are și alte ocupații, e și arbitru, și profesor, nu o să aibă timp pentru copiii noștri precum domnul Stăncescu. Dacă nu va fi păstrat la Chindia, îl vom plăti noi și va continua să ne învețe copiii să joace fotbal. Oricum plătim noi tot la acest club, care e finanțat din bani publici”, și-au exprimat apropiații copiilor solidaritatea față de antrenorul Ion Stăncescu ❚ „Nu am Licența B, dar nici Gâlmencea nu o are. De ce să plec doar eu?”, a fost reacția lui Stăncescu, solicitându-i un răspuns președintelui Ghergu. „Pentru că Remus Gâlmencea a fost unul din marii fotbaliști ai Târgoviștei, peste nivelul lui Ion Stăncescu” ❚ A fost ultimul antrenament al lui Ion Stăncescu ca angajat al Chindiei, după care i s-a transmis să predea tot ce e al clubului. Nu este văzut foarte bine nici de colegi, care îi reproșează că nu și-a asumat ca ei presiunea unor rezultate, evitând să-și înscrie copiii la competiții oficiale

COSTIN MIHAI

 


 

„Sunt părintele unui junior de la Chindia și vorbesc în numele tuturor celor care avem copiii la domnul Ion Stăncescu. Vă invităm la terenurile sintetice de la ieșirea din oraș, spre Valea Voievozilor, să vă transmitem nemulțumirile noastre. Nu suntem de acord să lăsăm copiii la noul antrenor, Ionuț Iugulescu, vrem să lucreze tot cu domnul Stăncescu”, am fost apelați telefonic vineri de dimineață. Am găsit acolo în jur de 20 de părinți, bunici sau apropiați ai copiilor, printre ei și fostul președinte Mihai Trifan, extrem de afectați de decizia conducerii clubului de a-l înlocui pe Ion Stăncescu de la grupa de inițiere, cu Ionuț Iugulescu.

Au atâtea nemulțumiri, încât vorbesc unii peste alții. Cu puțin timp înainte a trecut pe acolo și Ionuț Iugulescu, însă a plecat repede, simțind aversiunea părinților. „Ne-a spus că ne așteaptă de luni cu copiii la stadion sau, dacă vrem ca antrenamentele să se desfășoare tot pe sintetic, să le continuăm aici. Până la urmă nu avem nimic cu Iugulescu, însă nu ne interesează un alt antrenor pentru copiii noștri, noi suntem foarte mulțumiți de domnul Stăncescu”.

„Ne-au dat copiii afară de pe stadion”

Ion Stăncescu nu s-a implicat în discuții, în schimb l-am invitat noi să-și spună părerea. Oficial, a picat de la Chindia pentru că nu deține Licența UEFA B, pentru a putea antrena în cadrul unui club de Liga a III-a, neoficial a fost perceput ca un apropiat al fostului președinte otopenar. Iar asociații și noua conducere executivă vor să-i radă pe toți cei care erau fideli lui unui personaj pe care au ajuns să-l deteste.

„Păi Ghergu nu era cățelul lui Porumbelu? Pe el de ce nu l-au dat afară, pentru că l-a trădat și s-a întors împotriva lui? Porumbelu a venit la o ședință, unde ne-a spus că a adus 600 de milioane de acasă și că de aici înainte copiii noștri vor avea toate condițiile la Chindia. La puțin timp au fost dați afară de pe stadion, nu au mai fost lăsați să se pregătească pe terenul din spate. I-am dus o perioadă în parc, până când ne-am hotărât să plătim noi chiria la sintetic. Clubul nu ne ajută cu absolut nimic, tot noi am cumpărat echipament și mingi. Porumbelu a venit o dată cu 10 ciocolate, să le împărțim la 20 sau 30 de copii. O bătaie de joc”, au curs nemulțumirile părinților.

„Noi plătim tot la acest club, care e finanțat din bani publici”

„Nu am Licența B, dar nici Gâlmencea nu o are. De ce să plec doar eu?”, a fost reacția lui Stăncescu, solicitându-i un răspuns președintelui Ghergu. „Pentru că Remus Gâlmencea a fost unul din marii fotbaliști ai Târgoviștei, peste nivelul lui Ion Stăncescu. Oricum îi va fi greu și lui Gâlmă să mai antreneze la Chindia, dacă nu-și rezolvă problema cu licența. Uitați că vin directive clare de la federație în acest sens, care nu mai permite cluburilor să activeze fără antrenori licențiați corespunzător”.

„Jurnal de Dâmbovița” a atenționat asupra acestui lucru, dovadă că a trebuit angajați doi tehnicieni cu Licență UEFA A la echipele de juniori republicani, Costel Badea și Romică Ciobanu, chiar dacă jocurile erau făcute pentru Ionuț Iugulescu și Răzvan Toboșaru. „Iugulescu mai are și alte ocupații, e și arbitru, și profesor, nu o să aibă timp pentru copiii noștri precum domnul Stăncescu. În plus, copiii s-au obișnuit cu antrenorul lor, pe care noi îl vomr urma oriunde va merge. Dacă nu va fi păstrat la Chindia, îl vom plăti noi și va continua să ne învețe copiii să joace fotbal. Oricum plătim noi tot la acest club, care e finanțat din bani publici. Copiii sunt cei care suferă, iar asta nu e în regulă”, s-au exprimat ferm părinții puștilor de la inițiere.

Stăncescu, perceput ca un apropiat al otopenarului

A fost ultimul antrenament al lui Ion Stăncescu ca angajat al Chindiei, după care i s-a transmis să predea tot ce e al clubului. Nu este văzut foarte bine nici de colegi, care îi reproșează că nu și-a asumat ca ei presiunea unor rezultate, evitând să-și înscrie copiii la competiții oficiale. „Nea Ion s-a dat mereu bine pe lângă cei care au condus clubul și a mers tot timpul pe burtă. Era prieten intim cu Porumbelu, se știe pe unde se piteau la o friptură sau la o saramură de pește. Aducea copii, pe unii îi legitima, dar se lăsau după câteva zile sau săptămâni. Întrebați- l de ce nu a participat în competițiile oficiale sau de ce nu a luat meciuri pentru copii?”. L-am întrebat, iar răspunsul nu a fost prea mulțumitor.

„Nu am avut suficienți copii pentru a susține meciuri oficiale”. Și cine e de vină? I-am reproșat și noi că nu ne-a semnalat până acum anumite lucruri, inclusiv faptul că i s-a interzis să-și susțină antrenamentele la stadion sau că părinții, și nu clubul, cumpără mingi, echipament și plătesc chiria la terenul sintetic. În plus, este singurul antrenor de la Chindia care a refuzat să participe la „Gala Jurnal de Dâmbovița”, unde am dorit să-l premiem pentru activitatea depusă în slujba fotbalului. Nu a vrut să-i supere pe conducători, în special pe fostul președinte otopenar. Următorul pe lista neagră ar fi chiar Sică Bârdeș, antrenorul secund al echipei de seniori, bănuit că păstrează legătura cu Porumbelu, oferindu-i informații din cadrul clubului, de care să se folosească împotriva conducerii executive și tehnice. Până și asociații au început să-l ia la ochi pe Bârdeș, pe care l-ar fi menținut în funcție la presiuni politice puternice.

„Ne-a rugat cineva cu funcție mare să nu-l dăm afară, că moare de foame. Are mari probleme acasă și el întreține familia. Am înțeles însă că se întâlnește pe ascuns cu Porumbelu și că ar pune ceva la cale. Nu e în regulă ce face”.

Vor să meargă în audiență la Adrian Țuțuianu, nu și la Ciprian Prisăcaru

Le-am transmis părinților să discute cu președintele Marcel Ghergu, doar că s–au arătat mai orgolioși decât este cazul, solicitând ca acesta să vină la ei. „L-am căutat la stadion, la birou, dar fuge de noi”, au replicat câțiva, unii dintre ei veniți aici de la clubul privat Kinder, manageriat de fratele primarului interimar, Ciprian Prisăcaru. „Nici la Kinder nu ne mai întoarcem, pentru că acolo se joacă pe pile. Plătim atâția bani doar să vedem cum joacă alții, iar ai noștri să stea să se uite? Am vrea să mergem în audiență la domnul Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean, pentru că pe primarul Prisăcaru nu are niciun rost să-l căutăm, câtă vreme am plecat de la clubul familiei”.

Președintele Ghergu a rămas însă ferm pe poziții, Ion Stăncescu nu va mai antrena la clubul Chindia. „Nu au ajuns părinții să impună antrenorii la club. Cine nu vrea să-și mai lase copilul la noi, e liber să meargă în altă parte, oricum nu avem niciun control asupra celor sub 12 ani. Știți câți legitimăm pe parcursul unui campionat? Majoritatea renunță în câteva luni, pentru asta nici nu am investit în grupa de la inițiere. Dacă am avea garanția că vor rămâne ai clubului, ar fi altceva, în schimb se lasă repede de fotbal ori riscăm să-i creștem pentru alții. Dacă părinții nu vor să-și mai lase copiii la noi, o să refacem repede grupa de inițiere, o să vedeți. Îmi pare rău de Ion Stăncescu, îmi pare rău și de Marin Olteanu, dar strategia noastră vizează antrenori tineri la nivelul centrului de copii și juniori. Au mai multă putere de muncă, mai multă răbdare și dorință de afirmare”. Nu știm ce va ieși până la urmă și nici nu căutăm vinovați. Noi am răspuns unei solicitări, i-am ascultat pe părinții copiilor de la Chindia, le-am făcut publice nemulțumirile și am prezentat și răspunsurile conducerii clubului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de ghease la 01.09.2014 20:40

daca stancescu nu are studii de specialitate ca antrenor ,ghergu are studii de presedinte? cred ca amandoi au liceul si atat ! galmencea nu are nici liceul ! sau daca ai are nu are bac ul luat


Trimis de HONCIU la 01.09.2014 07:40

cel mai slab si nepregatit presedinte din istoria clubului chindia este acest ghergu ! ce studii are ? va rugam sa faceti public pregatirea lui ghergu. doar ocupa o functie publica ,banii fiind publici si am dori si salariul sa fie facut public !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale