Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.05.2022 00:18

Și în acest an, în Dâmbovița,


A A

„Noaptea muzeelor”, eveniment de succes

„Noaptea muzeelor”, eveniment de succes

*Unul dintre muzeele care s-au bucurat de un flux impresionant de vizitatori a fost Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște

 

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, a organizat sâmbătă, 14 mai 2022, a XVIII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Dâmbovițenii au „asaltat” expozițiile muzeelor, profitând și de intrarea gratuită cu ocazia evenimentului pentru a face o plimbare nocturnă prin istoria și arta județului Dâmbovița. Expozițiile temporare speciale și evenimentele muzicale și poetice organizate special pentru această ocazie în diferite muzee dâmbovițene au atras, la rându-le, un public numeros și au contribuit la succesul care a încununat, și în acest an, „Noaptea Muzeelor”.

Unul dintre muzeele care s-au bucurat de un flux impresionant de vizitatori a fost Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște. Până spre miezul nopții, sute de dâmbovițeni au trecut pragul acestui spațiu muzeal unic în România pentru a descoperi fascinanta lume a Romanței - gen muzical de patrimoniu al culturii naționale și file din istoria celui mai longeviv eveniment muzical din România - Festivalul Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște.

Printre vizitatori s-au numărat și autorități publice locale și naționale: președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJD - Luciana Cristea, deputații PSD Carmen Holban și Radu Popa, precum și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor - Ionuț Săvoiu.

Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - unic în România - funcționează sub patronajul Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO și face parte din structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

 

Victor MunteanComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale