Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.05.2022 00:17

Mâine,


A A

„Noaptea Muzeelor 2022”, marcată și în județul Dâmbovița

„Noaptea Muzeelor 2022”, marcată și în județul Dâmbovița

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 14 mai 2022, a XVIII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Pe această cale, invităm publicul să descopere expozițiile muzeelor într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria și arta județului Dâmbovița.

Astfel, în intervalul orar 18:00 - 24:00, dâmbovițenii și nu doar ei sunt invitați să viziteze, gratuit, atât expozițiile permanente ale muzeelor cât și pe cele temporare:

* Expoziția de pictură „Paftale cu povești” a artistei și restauratoarei Irina Predescu-Rion, găzduită de Muzeul de Istorie din Târgoviște;

* Expoziția de artă „Acuarelă Eugen Măcinic - En plein air”, găzduită de Muzeul de Artă din Târgoviște;

* Expoziția de pictură „ICHTHYS” a artistei și scriitoarei Floarea Țuțuianu - Muzeul de Artă;

* Expoziția „Arta restaurării” - Muzeul de Istorie din Târgoviște;

* Expoziția aniversară „Semicentenarul inaugurării Casei Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele;

Pe lângă vizitarea expozițiilor, publicul prezent va putea participa și la următoarele activități:

* Concert de muzică clasică susținut de tinerele interprete, absolvente ale Universității Naționale de Muzică București: Camelia Cuzub, Alexandra Dracea, Codruța Poșchină și Grațiela Solomon, ce vor fi acompaniate de pianista Marina Bratu. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște, începând cu ora 21:00.

* Spectacol de muzică susținut de elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, prof. coordonator Ioana Hrior, ce va avea loc la Muzeul de Istorie din municipiul Târgoviște, începând cu ora 20:30.

* „Moment poetic - Floarea Țuțuianu”. În cadrul expoziției de pictură „ICHTHYS”, artista și scriitoarea Floarea Țuțuianu va recita poeme din cel mai recent volum de poezii „Corp de literă”, eveniment găzduit de  Muzeul de Artă din municipiul Târgoviște, în intervalul orar 19:30 - 22:00.

* Muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, deschise cu ocazia acestui eveniment sunt: Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești (accesul se va face numai prin intrarea dinspre Aleea Coconilor), Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri Ferdinand I la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România”, Casa Atelier „Gheorghe Petrașcu”, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul „Casa Romanței”, Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, Casa Atelier „Gabriel Popescu” din localitatea Vulcana-Pandele.

* Fiind în proces de restaurare, Curtea Domnească nu va fi deschisă publicului, însă Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești se poate vizita, cu acces doar din Aleea Coconilor.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (organizație în cadrul căreia Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște este membru fondator) coordonează organizarea și promovarea evenimentului în România, în calitate de partener oficial al acestuia la nivel internațional.

Partener: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale