Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2022 00:15

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate, semnalează de la Târgoviște


A A

„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”

„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”

*„Cea mai mare problemă pe care o au fermierii o reprezintă piața de desfacere și aceste legi haotice” *„Posibilități de a transmite nemulțumirile fermierilor avem, dar ele trebuie luate și în seamă nu doar transmise și trecute cu vederea”

 

Pe lângă furia naturii care le dă din când în când mari dureri de cap fermierilor, iar aici ne referim la seceta pedologică, grindina, vijeliile și inundațiile provocate de ploile torențiale, agricultorii români sunt nevoiți  să experimenteze și efectele unei legislații haotice care mai rău îi încurcă decât îi descurcă. Prezent la recentul „Târg al produselor românești” de la Direcția Agricolă Dâmbovița, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate ne-a dezvăluit problemele cu care se confruntă în momentul de față fermierii dâmbovițeni, lucru valabil de altfel și la nivel național.

Una dintre legile aberante din agricultură este, în opinia sindicalistului Florin Istrate,  legea 292/2018 care se referă în special  la centrale nucleare și la produse folosite la aceste centrale, potrivit căreia o mică platformă de dejecții este interpretată ca fiind platformă de eliminare a deșeurilor, în condițiile în care gunoiul de grajd este un îngășământ folosit în agricultură și nicidecum un deșeu, susține Florin Istrate. Cu toate piedicile puse de legislația din domeniu, liderul de sindicat din agricultură spune că  fermierii din Dâmbovița sunt din ce în ce mai mulți, iar acest lucru se datorează și fondurilor europene pe care aceștia pot să le acceseze.

,,Avem o legislație haotică prost implementată în România care în loc să ajute fermierii care vor să facă ceva mai rău îi încurcă. Exemple concrete... o lege aberantă unde crescătorii de animale trebuie să plătească taxă pe adăpat, avem niște legi care au apărut anii trecuți, legea mirosurilor care este greu de gestionat dar ușor de amendat crescătorii de animale. Avem o lege haotică 119/ 2014, care încurcă crescătorii să-și desfășoare activitatea. Din ce pot eu să vă spun, fermierii din Dâmbovița sunt din ce în ce mai mulți, Dâmbovița este un județ campion la fonduri europene, cei mai mulți fermieri mici sunt beneficiari ai măsurilor 6.3 și 6.1 «Instalarea tinerilor fermieri», fonduri europene care îi ajută pe fermieri să se dezvolte. Cea mai mare problemă pe care o au fermierii o reprezintă piața de desfacere și aceste legi haotice... Direcția de Finanțe, de o săptămână, a introdus plata cu POS-ul în condițiile în care Fiscul recomandă tuturor comercianților să introducă plata cu cardul!’’, ne-a declarat președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate.  

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu voi candida la funcția de președinte al CJD”
„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”
Adrian Țuțuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului României!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale