Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2023 00:18

Apărută pe finalul anului 2022, a fost bine primită de sindicate, inclusiv în Dâmbovița


A A

„Legea dialogului social este un pas înainte”

„Legea dialogului social este un pas înainte”

*„Se adaptează ușor relațiile de dialog și la structura a ceea ce există, în speță reprezentativitatea sindicală se poate dobândi și cu mai puțini membri, înainte era 50%, acum este 35%” *„Au venit cu lucruri bune, au ținut cont de observațiile noastre, din câte am observat, mai sunt câteva chestiuni de șlefuit”

 

Pe 22 decembrie 2022, deci pe final de an, a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua lege a dialogului social! Legea nr. 367/2022 privind dialogul social reduce numărul de membri necesar pentru înființarea unui sindicat, reduce pragul pentru reprezentativitate, impune obligația negocierii colective la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați , precum și la nivel de sector de negociere colectivă. Liderii de sindicat consideră că, după 11 ani, este o reparație parțială și necesară, un prim pas spre normalizarea relațiilor de muncă în România. Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu salută apariția legii dialogului social despre care susține că ,,este un pas înainte... și nu înapoi’’.

„Avem o nouă lege a dialogului social care nu ne mulțumește în totalitate, dar probleme vor fi întotdeauna. Noua lege a sindicatelor, noua lege a dialogului social are unele lucruri bune cu privire la sindicate și la negocierea colectivă, nu este un pas înapoi legea, în opinia mea. Este un pas înainte  pentru că se adaptează ușor relațiile de dialog și la structura a ceea ce există, în speță reprezentativitatea sindicală se poate dobândi și cu mai puțini membri, înainte era 50%, acum este 35%... Modul de constituire a unui sindicat este mult mai lejer acum decât altădată, modalitatea de negociere colectivă nu s-a modificat foarte mult, numai că  acum poți să faci conflict de muncă și dacă ai un contract multianual ... Până acum, dacă aveai contract multianual, nu aveai voie să faci... Acum, de exemplu, dacă ai un contract anual și trebuie să negociezi salarizarea și nu te înțelegi la salarizare poți să declanșezi conflict de muncă... Până acum era interzis așa ceva. Deci au venit cu lucruri bune, au ținut cont de observațiile noastre, din câte am observat, mai sunt câteva chestiuni de șlefuit. Grosso modo avem o legea a dialogului social care, în opinia mea, este un pas înainte... și nu înapoi”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Zelenskiada (II)
Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”
Zelenskiada (I)
Grădiniță nouă și modernă în cartierul Sagricom
Construcția noului stadion din Târgoviște intră în acțiune
Probleme în județ din cauza zăpezii
Întreruperi de energie electrică programatePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale