Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.10.2013 08:11

Președintele Sindicatului din Învățământul Superior Didactic,Didactic Auxiliar și Nedidactic (SISDDAN) din Universitatea „Valahia” Târgoviște, Elena Ciungu, avertizează


A A

„La UVT se dorește doar mimarea mișcării sindicale”

„La UVT se dorește doar mimarea mișcării sindicale”

❚ „Noul sindicat, «Valahia Univ», este un sindicat comandat, făcut de rector (…) Mi se pare foarte straniu că într-o instituție vin și fac sindicat tocmai conducătorii” ❚ „Cum oare a ajuns dosarul noului sindicat la același judecător Luiza Spătaru care a judecat și suspendarea executării silite?” ❚ „Toți cei care sunt în acest sindicat sunt în gașca lui Florin Popescu, dl Iulian Brezeanu este președintele Fundației Mișcarea Populară, iar despre coloratura politică a rectorului Călin Oros se știe încă de la alegeri” ❚ „Constituirea sindicatului «Valahia Univ» nu ar fi fost posibilă după vechea lege a sindicatelor, dar aceasta a fost modificată în timpul guvernării PDL” ❚ „Nu știu cum se face că din cele 52 de persoane disponibilizate recent, 48 erau membri în sindicatul SISDDAN Valahia” ❚ „Sunt presiuni asupra membrilor mei de sindicat să iasă din SISDDAN, iar eu am fost amenințată că mi se vor face plângeri penale și procese” interviu cu Elena Ciungu, președintele sindicatului SISDDAN Valahia

 

 

 

 

ANDREI VASILIU


 

Rep.: Ce ne puteți spune despre constituirea noului sindicat „Valahia Univ”?

- Acest sindicat s-a constituit, în mod curios, chiar în vremea în care eu ceream executarea silită a Universității „Valahia” din Târgoviște din cauza neacordării drepturilor salariale câștigate în instanță. Este un sindicat comandat, un sindicat făcut de rector. Nu se explică altfel faptul că președintele sindicatului este dl conf.univ. Iulian Brezeanu, vicepreședinți sunt Ionescu Marian și Gorghiu Gabriel – ultimul fiind soțul dnei prorector Laura Gorghiu, iar atâția membri fondatori sunt persoane din conducerea Universității „Valahia”, cum ar fi: Badea Marius – președinte de Comisie în Senatul Universității și fostul consilier al lui Florin Popescu, Mareș Petre – prodecan al Facultății de Drept și decan delegat al Facultății de Politologie, Teodorescu Gabriela – prorector, Teodorescu Mihail – director de departament la Facultatea de Teologie, Teodorescu Maria – șef resurse umane, Vîlciu Marian – decanul Facultății de Teologie, Brezeanu Valentina – șef serviciu Patrimoniu și alții asemenea.

Rep.: Tocmai s-a încheiat procesul prin care noului sindicat i s-a acordat personalitate juridică. Sindicatul SISDDAN a intervenit în proces, dar i s-a respins cererea. Cum comentați?

- Sindicatul cel nou este constituit legal, însă sunt multe coincidențe legate de acest proces. Judecătoarea care a judecat dosarul este doamna Luiza Spătaru. Nu e prima oară când apare în procesele cu Universitatea, tot dumneaei a aprobat și suspendarea executării silite (n.red. în cazul câștigării în instanță a drepturilor salariale).

Rep.: Vă îngrijorează aceste coincidențe legate de formarea noului sindicat în Universitatea „Valahia”?

- Sunt prea multe coincidențe. Cum oare a ajuns dosarul noului sindicat la același judecător Luiza Spătaru care a judecat și suspendarea executării silite? Iar oamenii în Universitate sunt speriați fiindcă au fost dați 52 afară și vor mai fi dați încă 150, din câte se aude. Probabil mulți vor sări în brațele acestui nou sindicat și eu cred că se vrea ca sindicatul SISDDAN să fie desființat, fiindcă eu încurc. O altă coincidență este că toți cei care sunt în acest sindicat sunt în gașca lui Florin Popescu, iar dl Iulian Brezeanu este președintele Fundației Mișcarea Populară, care nu este partid politic, dar este proiectul politic al domnului președinte Traian Băsescu, s-a spus public. Iar despre coloratura politică a rectorului Călin Oros se știe încă de la alegeri.

Rep.: Câți membri de sindicat are SISDDAN în momentul de față?

- Din 550 de salariați, câți au rămas după disponibilizările recente, sindicatul SISDDAN are în jur de 350 de membri de sindicat. Nu știu cum se face că din cele 52 de persoane disponibilizate recent, 48 erau membri în sindicatul SISDDAN. Se zvonește că vor mai fi date afară încă 150 de persoane și cred că vor fi mulți membri din sindicat.

Rep.: Cu Federația Sindicală „Alma Mater” ați vorbit despre această situație?

- Da, am luat legătura cu domnul Anton Hadăr, președintele „Alma Mater”. Mi-a spus că nu li se poate interzice să-și facă sindicat, dar a afirmat că „Alma Mater” nu îi va afilia.

 

„Mi se pare foarte straniu că într-o instituție

vin și fac sindicat tocmai conducătorii”

Rep.: Dar situația se detensionase după revocarea deciziei prin care ați fost în mod ilegal disponibilizată din Universitatea „Valahia”. Ce s-a schimbat?

- Subliniez faptul că rectorul Călin Oros a recunoscut public meritele sindicatului SISDDAN în luna septembrie. Trebuia să primim 75% din salariu pentru că nu erau fonduri. Eu am fost la Minister împreună cu „Alma Mater” și am reușit suplimentarea finanțării cu 3,5 miliarde lei și oamenii au putut să-și ia salariile. Atunci rectorul m-a sunat și mi-a mulțumit. Avea vocea tremurândă și a spus „Voi face public efortul dumneavoastră”. Asta mi-a zis în față, dar prin spate jocurile continuă. Noul sindicat este condus de dl conf.univ. Iulian Brezeanu, cu care dl rector este foarte bun prieten. Mi se pare foarte straniu că într-o instituție vin și fac sindicat tocmai conducătorii, iar jumătate din membri au funcții de conducere în Universitate.

Rep.: Se fac presiuni asupra membrilor de sindicat din SISDDAN să treacă în noul sindicat condus de dl Brezeanu?

- Mi se pare evident, pentru că fiecare din noul sindicat are zona lui de influență. Sunt presiuni asupra membrilor mei de sindicat să iasă din SISDDAN, fiindcă se spune că am adus prejudicii de imagine Universității și că urmează restructurări. Dar restructurările care s-au făcut nu s-au făcut din cauza sindicatului. Am fost amenințată că mi se vor face procese și plângeri penale. Am încercat de fiecare dată să găsesc o cale de dialog sănătos cu conducerea Universității, însă văd că nu se mai poate. Constituirea sindicatului „Valahia Univ” nu ar fi fost posibilă după vechea lege a sindicatelor, dar aceasta a fost modificată în timpul guvernării PDL. Constat că nu se vrea un sindicat puternic în Universitatea „Valahia”, se dorește numai mimarea mișcării sindicale.

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic
Primăria Târgoviște preia de la AITT transportul public
Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări
Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere
Problemele din Apărare, pe masa noului ministru al Economiei
Sindicaliștii din Apărare, cu jalba-n proțap la Liviu Dragnea
Creșterea salariului minim, salutată de sindicate


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

10 previziuni non-conformiste pentru anul politic 2019

Vom asista la surprize enorme în anul politic 2019. Să ne uităm la actualitatea politică prin diferite obiective, care cu siguranță nu se încadrează în categoria „politically correct” (corect din punct de vedere politic). Am lansat 10 subiecte, folosind întrebări pertinente:

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale