Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2021 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

„Jocul european al Germaniei” (II)

„Jocul european al Germaniei” (II)

Autonomia strategică europeană este puternic susținută de Germania. Se dorește o industrie puternică, cu un profil amestecat, pendulând între campionii industriali europeni (modelul Airbus poate să se extindă și în alte sectoare), dar și o atenție specială pentru IMM-uri, ajutându-le cu legislație corespunzătoare pentru a derula activități comerciale globale.

Resursele naturale sunt importante și nu întâmplător relaționarea cu Rusia e mai mult decât politică externă. Digitalizarea este un subiect pe care Germania îl joacă deja foarte puternic, conceptul de Industrie 4.0 fiind de mulți ani baza strategiei de dezvoltare. Germania abordează foarte serios dosarul energiei verzi. De menționat că Germania nu mai dorește să utilizeze nici măcar energia nucleară, iar Franța obține peste 75% din energia electrică din această sursă.

Dosarul guvernanței globale este privit cu mare atenție de Germania. O eventuală reformă a Națiunilor Unite i-ar aduce beneficii clare. Să nu uităm că în prezent Franța este în Consiliul de Securitate, dar Germania nu. Desigur UE poate să fie implicată într-o discuție pe o astfel de temă. La Berlin se dă ora exactă a UE… Foarte realist mesajul politicienilor de la Berlin. Nu există proiecte germane, ci doar proiecte europene. Singura cale de succes este abordarea integrată.

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bulina roșie (II)
Bulina roșie (I)
Domnul președinte joacă golf...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (II)
Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (I)
Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)
Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)
Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (II)
Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale