Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.09.2022 00:13

Președintele vârstnicilor dâmbovițeni, Gheorghe Popa, semnalează:


A A

„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”

„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”

Majorarea pensiilor a pornit un adevărat scandal în coaliția de guvernare. Organizațiile pensionarilor din România au făcut mai multe demersuri ca începând cu 1 octombrie 2022, când este și Ziua Internațională a Vârstnicilor, pensiile să fie mărite cu cel puțin valoarea inflației. Gândul acesta este departe de membrii coaliției, care au anunțat că pensiile vor fi mărite de la 1 ianuarie 2023. PNL propune majorarea punctului de pensie cu 16% de la 1 ianuarie, după ce PSD a propus o creștere de 10%.

Gheorghe Popa, președinte al Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița și membru al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, spune că pensionarii sunt dezamăgiți de atitudinea pe care guvernanții o au asupra problemelor cu care se confruntă seniorii țării și nu mai speră că pensiile vor fi mărite de la 1 octombrie 2022. Mai mult decât atât, Gheorghe Popa a transmis că membrii organizațiilor de pensionari se tem ca pensiile să nu fie mărite nici măcar de la 1 ianuarie 2023.

„Pentru noi este o mare dezamăgire cum guvernanții tratează problema pensiilor. Vin, se ceartă în fața oamenilor, că vor mări cu 10%, ba cu 16%, dar din ce constatăm noi nu se va face absolut nimic. În cadrul Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice s-a discutat despre faptul că indiferent de momentul în care vor fi majorate pensiile, că va fi la 1 octombrie 2022, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, că va fi la 1 ianuarie 2023…contează mai puțin. Majorarea trebuie să fie cu 16%, așa cum prevede Legea 127, privind creșterea punctului de pensie,  aprobată în Parlament și promulgată de președintele țării. Cât să mai tolerăm această bătaie de joc a guvernanților față de pensionari? Vedeți foarte bine, sunt scumpiri mari la alimente, la medicamente, la facturi, la combustibil și așa mai departe... iar  guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor. Nu mai credem în varianta că pensiile ar putea fi mărite de la 1 octombrie, a mai rămas prea puțin timp și nu se mișcă nimic în acest sens. Ne este teamă că nici de la 1 ianuarie nu vom avea nicio mărire”, a spus președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu voi candida la funcția de președinte al CJD”
„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
Adrian Țuțuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului României!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale