Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.08.2022 00:17

Veste bună dată de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu,


A A

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”

Drumul Expres București-Târgoviște a primit aviz favorabil, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru Studiul de prefezabilitate. Vestea bună, care în mod sigur îi va bucura pe dâmbovițeni,  a fost dată de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. Potrivit acestuia, termenul limită pentru realizarea studiului de prefezabilitate este luna februarie 2024, după care Drumul Expres intră în faza etapelor următoare prevăzute pentru acest obiectiv important de infrastructură rutieră.

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documentațiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții Drum Expres București – Târgoviște. Mulțumesc colegilor din Ministerul Transporturilor, din CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – și proiectanților care au reușit să respecte graficul și termenele propuse pentru realizarea acestui proiect important pentru Dâmbovița. Sper și cred în implementarea lui”, a declarat Ionuț Săvoiu. Potrivit acestuia în cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante sau alternative de traseu. Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate. Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropiate aproximativ 253 ha de teren. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale