Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.08.2022 00:17

Veste bună dată de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu,


A A

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”

Drumul Expres București-Târgoviște a primit aviz favorabil, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru Studiul de prefezabilitate. Vestea bună, care în mod sigur îi va bucura pe dâmbovițeni,  a fost dată de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. Potrivit acestuia, termenul limită pentru realizarea studiului de prefezabilitate este luna februarie 2024, după care Drumul Expres intră în faza etapelor următoare prevăzute pentru acest obiectiv important de infrastructură rutieră.

„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documentațiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții Drum Expres București – Târgoviște. Mulțumesc colegilor din Ministerul Transporturilor, din CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – și proiectanților care au reușit să respecte graficul și termenele propuse pentru realizarea acestui proiect important pentru Dâmbovița. Sper și cred în implementarea lui”, a declarat Ionuț Săvoiu. Potrivit acestuia în cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante sau alternative de traseu. Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate. Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropiate aproximativ 253 ha de teren. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”
Adrian Țuțuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului României!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale