Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.08.2022 00:17

Primarul liberal de la Dărmănești salută punerea în funcțiune a Programului ,,Anghel Saligni’’, dar semnalează...


A A

„Criza forței de muncă pentru constructori”

„Criza forței de muncă pentru constructori”

*„Încep să fie probleme legate de constructori, de cei care trebuie să ducă la îndeplinire aceste investiții”

 

Prezent la conferința de presă de la PNL Dâmbovița de la începutul acestei săptămâni, primarul comunei  Dărmănești, Valentin Mihalache, președintele Ligii Aleșilor Locali a vorbit despre Programul ,,Anghel Saligni’’, care în sfârșit se pare că începe să funcționeze, dar a ridicat problema lipsei forței de muncă din domeniul construcțiilor. Edilul a semnalat faptul că aceasta va fi marea provocarea a firmelor de construcții care vor lucra pe Programul ,,Anghel Saligni’’, constituirea echipelor de lucru cu muncitori calificați și mai puțin calificați. Până la demararea efectivă a lucrărilor, în cadrul unităților administrativ teritoriale se lucrează de zor la aprobarea în consiliile locale a indicatorilor tehnico-economici, a devizelor generale actualizate, a studiului de fezabilitate pentru fiecare proiect, urmând ca acestea să fie încărcate pe  platforma ministerului de resort în vederea obținerii finanțării.

,,Acest Program ,,Anghel Saligni’’ o să înceapă să funcționeze, fiecare localitate are cel puțin un proiect pe care trebuie să și-l ducă la îndeplinire, dar observați cu toții că deja încep să fie probleme legate de constructori, de cei care trebuie să ducă la îndeplinire aceste investiții. Din discuțiile pe care le-am avut și cu colegi de-ai mei, și cu oameni din domeniu, există o mică criză din punct de vedere al forței de muncă pentru fiecare constructor în parte, oamenii încep deja să se organizeze pentru că fiecare constructor dorește să obțină probabil cât mai multe proiecte pe care trebuie să le respecte întru-totul, să le ducă la îndeplinire și în acest sens trebuie să se organizeze cu oameni în special calificați, dar și cu oameni mai puțin calificați care să știe ce au de făcut pentru fiecare investiție în parte. Să sperăm că în această perioadă de organizare a noastră, a primăriilor, dar și a Ministerului Dezvoltării, reușesc și ei să-și pună la punct aceste deficiențe. În momentul de față noi lucrăm la aprobarea în consiliile locale a indicatorilor tehnico-economici, a devizelor generale actualizate, a studiului de fezabilitate pentru fiecare proiect, iar după aceste ședințe urmează să încărcăm aceste proiecte pe platforma ministerului iar la final, cu siguranță, fiecare primar va fi invitat la Ministerul Dezvoltării să semneze aceste contracte, după care putem, fiecare dintre noi, să scoatem la licitație atât proiectul tehnic, cât și execuția fiecărei investiții în parte. Pașii, ușor – ușor, încep să intre pe poteca potrivită. Fiecare caută să-și rezolve cât mai repede problemele ce țin de administrația locală după care sperăm ca în cel mai scurt timp să semnăm și contractele de execuție pentru fiecare lucrare în parte. Sunt lucruri bune, este bine că am început și ne aflăm în acest stadiu. Să dea Dumnezeu ca fiecare să găsească timpul necesar și să nu aibă piedici legate de aceste licitații pentru a putea să demarăm cât mai repede aceste proiecte’’, a declarat primarul liberal al comunei Dărmănești, Valentin Mihalache în cadrul unei recente conferințe de presă de la PNL Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu voi candida la funcția de președinte al CJD”
„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale