Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.09.2021 00:19

La Muzeul „Casa Romanței” din Vechea Capitală a Țării Românești,


A A

„Comori ale Romanței”, concert-bijuterie pe coroana Zilelor Cetății Târgoviștei

„Comori ale Romanței”, concert-bijuterie pe coroana Zilelor Cetății Târgoviștei

Emoția, dorul și dragostea pentru muzica și poezia românească s-au împletit marți, 07 septembrie a.c., în Zilele Cetății Târgoviștei, într-un superb eveniment care încă de anul trecut se prefigura a deveni o tradiție în programul manifestărilor dedicate sărbătoririi fostei Capitale a Țării Românești: concertul „Comori ale Romanței”.

Astfel, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, în organizarea Primăriei Municipiului Târgoviște și a Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Arhiepiscopia Târgoviștei și Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, concertul a adus la rampă artiști dâmbovițeni îndrăgiți de public: Alina Mavrodin Vasiliu, Nicoleta Vasile, Daiana Berbec, Bogdan Hrestic, Elena Dragomir, Adrian Burhală, Valentin Borșu (apariție surpriză și încântătoare din Canada), precum și Mihail Vlădăreanu alături de Grupul “Dorulețul“ al Catedralei mitropolitane din Târgoviște, în acompaniamentul la pian al compozitorului Stelian Apostol. Și, desigur, evenimentul s-a desfășurat în conformitate cu toate rigorile sanitare impuse de lege.

Prezentarea concertului a fost făcută de inițiatoarea acestuia, îndrăgita interpretă Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului „Crizantema de aur”, cea care a oferit spectatorilor și numeroase informații prețioase din istoria excepțională a romanței, care sunt puse în valoare și în saloanele Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște – unic în România. Iar aplauzele publicului, numeros atât în curtea interioară a Muzeului „Casa Romanței”, cât și – ce surpriză plăcută – pe trotuarul din fața instituției, nu păreau a se opri, sub farmecul atâtor bijuterii muzicale ale patrimoniului muzical românesc, în care strălucește Romanța.

Aplauze la scenă deschisă au primit și organizatorii evenimentului. Concertul „Comori ale Romanței” a fost transmis, totodată, live pe pagina de facebook a Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, bucurându-se de o audiență impresionantă, de ordinul miilor de spectatori online. Iar numărul acestora crește în continuare datorită distribuirii concertului pe rețele de socializare. Așadar, încununând manifestările dedicate Zilelor Cetății, concertul „Comori ale Romanței” din acest an s-a profilat ca o nouă bijuterie pe coroana și blazonul Târgoviștei - Cetatea Romanței. La mulți ani, dragi târgovișteni, oriunde vă aflați! Romanța ne unește!

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiect amplu pentru modernizarea transportului public local în comun
Redeschiderea secției exterioare a Spitalului Județean de la Voinești
Grădiniță inaugurată la Potlogi
Record de infectări COVID-19: cinci localități sunt în scenariul Roșu!
Un congres udemerist...
Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”
„Jocul european al Germaniei” (II)
Punerea pietrei de temelie la noua biserică de la Finta
Eveniment academic la UVT
„Epurări politice” în unitățile de învățământ?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un congres udemerist...

...care a avut loc, deunăzi, la Sângeorgiu de Mureș, a fost „pus în scenă” cu măiestrie politică de Kelemen Hunor și ai lui. Trebuie să recunoaștem că de măiestrie șmecherească, politicienii maghiari nu duc lipsă și, dacă nu te prinzi, te duc de nas și-ți trag preșul de sub picioare.

Ei bine, haideți să arăt că tricolorul românesc a fost așezat la... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale