Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2022 00:12

La Potlogi,


A A

„Cei din Românești pleacă cel mai mult la muncă în străinătate”

„Cei din Românești pleacă cel mai mult la muncă în străinătate”

*,,Sunt plecați în Germania și Italia și lucrează numai în construcții’’

 

Locuitorii satului Românești din comuna Potlogi, campioni la munca în străinătate! Chiar dacă populația din acest sat este în mare majoritate de etnie romă, bărbații care sunt cunoscuți ca meșteri buni în construcții merg și muncesc pe șantierele din Germania și Italia, iar cu banii câștigați se întorc acasă pentru a le construi case copiilor. Primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina ne-a declarat că famiili întregi din satul Românești muncesc în străinătate, dar se întorc acasă cu banii câștigați și își ridică imobile care mai de care mai frumoase. Sunt și cetățeni din satul Potlogi lucrează în afara țării, dar într-un număr mult mai restrâns față de cei de la Românești care sunt plecați în masă.      

,,Cei din Românești pleacă cel mai mult la muncă în străinătate. Sunt familii întregi, tată cu copii, merg și muncesc să strângă bani pentru o casă, anul viitor procedează la fel, muncesc pentru o altă casă... Mai sunt sunt și din satul Potlogi plecați în afară, dar mult mai puțini decât cei din Românești. Sunt plecați în Germania și Italia și lucrează numai în construcții. Cei de la Românești ne ajută la natalitate.  Per comună, cu natalitatea stăm bine pentru că avem noroc cu Româneștiul. Mortalitatea este într-adevăr ridicată și la Potlogi, ca în toate localitățile județului’’, ne- a declarat primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Medicii de familie, în continuare greu de găsit
Eveniment inedit organizat la Dobra
Consumul de droguri și alcool la volan, "tras pe dreapta" de polițiști
Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale