Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.01.2023 00:16

În Dâmbovița, într-un singur an,


A A

726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură

726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură

Deschiderea Instituției Prefectului Dâmbovița către cetățeni și problemele lor - a fost principiul după care s-a ghidat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, încă de la începutul mandatului său, din care a trecut deja un an! În acest interval de timp, la Instituția Prefectului Dâmbovița au solicitat audiență 121 de persoane și au fost depuse 726 de petiții. Problemele semnalate au fost diverse, iar persoanele respective au fost îndrumate să se adreseze instituțiilor competente în soluționarea problemelor lor sau... către instanțele de judecată.

,,Au solicitat audiențe la Instituția Prefectului Dâmbovița 121 de persoane, iar dintre acestea 89 de persoane au fost primite în audiență pentru că celelalte nu s-au prezentat. Majoritatea aspectelor sesizate au fost referitoare la probleme legate de fondul funciar, disfuncționalități în desfășurarea activității administrative din diferite unități administrativ teritoriale, chestiuni care au vizat probleme sociale ca de exemplu locuri de muncă, ajutoare sociale, sprijin finaciar sau anumite neînțelegeri dintre vecini. Deci gama problemelor a fost extrem de variată. Au fost luate o serie de măsuri de verificare a problemelor semnalate de persoanele care au fost în audiență, s-au constituit comisii pentru analiza problemelor sesizate, ne-am deplasat în teren, persoanele au fost îndrumate să se adreseze instituțiilor competente în soluționarea problemelor lor sau au fost îndrumate către instanțele de judecată. În ceea ce privește petițiile... de la începutul mandatului au fost adresate direct prefectului... 726 de petiții... Cele mai multe solicitări au avut ca obiect probleme legate de fondul funciar, probleme care au vizat emiterea de titluri de proprietate, reconstituirea dreptului de proprietate, chestiuni legate de nemulțumirile ce vizau amplasamentul, copii de pe actele de fond funciar, sprijin în verificarea terenurilor, etc... De asemenea, petiții legate de taxe, de impozite, problematica de asistență socială, control de legalitate, problematica legată de construcții fără autorizații, litigii între persoane, mutarea unor limitatoare de viteză, branșare la curent electric”, a menționat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Noi am schimbat niște legi prin România”
Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului
„Administrația locală trebuie să se implice în atragerea investitorilor în această zonă”
Pensionarii nu renunță la lupta pentru majorarea pensiilor
Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM
Promovarea campaniei naționale de împăduriri 2022 – 2026, finanțate prin PNRR!
Țara se îndreaptă într-o direcție bună din punct de vedere economic
Uzina Automecanica Moreni caută soluții de supraviețuire
Centura și podul de la Pucioasa, în atenția Ministerului Transporturilor
PMP vrea să constituie „polul dreptei” cu USR și Forța DrepteiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Datul cu părerea...

George Coandă


...este la români una din stările lor naturale și care, cu vremea, a devenit un sport național care, atunci când lumea îți e mai dragă, ne încurcă rău viața. Și ne-o încurcă rău de tot. Iar când este vorba de politică și de implicațiile politicului în existența noastră socială, nu-ți vine a crede cât de mult  contează, ca influență și, de ce nu,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale