Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.03.2018 00:21

Exclusiv „Jurnal de Dâmbovița” * De astăzi,


A A

55 de școli boicotează simularea Evaluării Naționale

55 de școli boicotează  simularea Evaluării Naționale

* Decizia a fost luată prin referendum intern al Sindicatului Liber Învățământ Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU

 


 

Sindicaliștii din 55 de unități de învățământ dâmbovițene din totalul de peste 120, atât din mediul rural cât și urban, au decis prin referendum intern sindical boicotarea simulării examenelor naționale, potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă. Acesta a spus că rezultatul votului, în cele 55 de unități de învățământ, până joi, 1 martie, a fost de aproape 100% favorabil acțiunii de a nu se participa la simulările ce privesc Evaluarea Națională și care încep luni 5 martie (n. r. astăzi), urmând să se încheie pe data de 7 martie. „Rezultatul consultării membrilor de sindicat prin referendum cu privire la acțiunea sindicală a relevat faptul că din totalul de peste 120 de școli din județ numai o parte (55) a fost de acord să refuze participarea la simularea Evaluării Naționale susținută în intervalul 5-7 martie de elevii claselor a VIII-a. Rezultatul consultărilor a fost comunicat la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 2 martie. În celelalte unități școlare unde nu s-a realizat numărul de voturi favorabil boicotării simulări examenelor de Evaluare Națională până luni, 5 martie, mai pot analiza și decide”, ne-a declarat liderul de sindicat, prof. Emil Poamă. „Deci, luni în mod normal, având în vedere rezultatul voturilor, în cele 55 de școli ar trebui ca simularea Evaluării Naționale să nu aibă loc”, a adăugat liderul de sindicat, prof. Emil Poamă. Potrivit statisticii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița la simularea Evaluării Naționale , la nivelul județului Dâmbovița sunt așteptați să participe aproximativ 11.700 de elevi de clasa a VIII-a. Subiectele simulărilor sunt elaborate de Ministerul Educației Naționale-Centrul Național de Evaluare și Examinare, prin aceasta urmînd să se verifice capacitățile elevilor pe temele parcurse până la această dată din programa de examen.

Nemulțumirile profesorilor

În ciuda faptului că de la 1 martie salariile profesorilor au crescut cu 20%, sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți de faptul că Legea 153 din 2017 nu include și personalul nedidactic. Potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ Dâmbovița, prof. Emil Poamă, sindicatele au purtat negocieri, au făcut solicitări scrise către Camerele Parlamentului, către politicienii ce alcătuiesc majoritatea parlamentară și s-a insistat pentru o creștere de salarii care să includă și personalul nedidactic. „Acest lucru s-a refuzat. Ministrul Muncii a motivat că solicitarea nu se justifică pentru că personalul nedidactic intră într-o altă categorie de personal, o categorie comună care se găsește în toate sectoarele bugetare. De aceea dialogul a fost oprit și sindicatele au decis să continue calendarul de proteste”, a conchis prof. Emil Poamă.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mobilități transnaționale ale inspectorilor școlari din ISJ Dâmbovița
Concertul "Romanța ne unește", regal muzical premiat de Primăria Capitalei
Investiții în învățământ și cultură
Patriarhul Daniel și ÎPS Nifon, la sfințirea Bisericii Sf. Ierarh Nicolae
Sărbătorea Sf. Ierarh Nicolae la Mănăstirea Dealu
"Romanța ne unește", spectacol-concert la București
Spectacol caritabil la Teatrul "Tony Bulandra"
Conducerea UZPR, întâlnire cu filiala dâmbovițeană "I.H.Rădulescu"
"Romanța ne unește", concert de succes la Chișinău
Vernisajul bienalei de artă plastică "Gheorghe Petrașcu"


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale