Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.11.2022 00:20

Editorial


A A

Țarul de la Kremlin se contrazice...

Țarul de la Kremlin se contrazice...

... într-un moment critic pentru Rusia pe frontul din Ucraina. De la teoria denazificării acestei țări, care n-a convins pe nimeni că așa ar fi stat lucrurile, acum țarul Putin și întreaga sa mașinărie propagandistică susțin sus și tare că așa-zisa „operațiune militară specială” ucide și distruge în masă pentru... desatanizarea Ucrainei. Și, mai nou, țarul keghebist speră cu perfidie să-i aducă în supușenie pe ucraineni, promițându-le că Rusia, doar Rusia, le va garanta integritatea teritorială a țării.

Dacă pe la începuturile „operațiunii speciale”, pentru a-i determina pe unii vecini ai Ucrainei, membri UE și NATO, să nu fie ostili războiului Kremlinului, a ținut o „lecție de istorie” – și, părea de necrezut, avea dreptate – cum că statul pe care voia să-l denazifice/desatanizeze este deținătorul unor teritorii răpite Poloniei, Ungariei și României, acum a dat-o la întors.

De fapt, era de așteptat că așa se vor petrece lucrurile, căci, deunăzi, a ținut o altă „lecție de istorie”, așa cum aminteam, pentru a-i aduce la supușenie/pacificare pe ucraineni, care nu mai locuiesc într-un „stat artificial”, cum și-a dat cu părerea când a atacat Ucraina, ci într-unul pe care îl va... apăra de pretențiile teritoriale ale polonezilor, ungurilor și românilor, care, după Primul Război Mondial, au... răpit Kievului Transcarpatia, Galiția și Bucovina.

Și, dacă este să ne luăm în serios, și cu mare îngrijorare, revoltele anti Maia Sandu, de fapt anti România și UE, instigarea fiind, fără îndoială, rodul otrăvit al țarului Putin, nu ar fi de mirare ca țarul să declare, într-o nefericită zi, că românii au... răpit Maicii Rusia Basarabia. Și să ne trezim din nou cu frontiera de sud-vest a Rusiei pe Prut. Și la ce s-ar mai putea întâmpla nici nu vreau să mă gândesc.

Spuneam că țarul Putin se contrazice, dar nu o face din neștiință sau din prostie, ba o face cu premeditarea unui Stalin redivivus. A se lua seama, deci, când țarul Putin se contrazice, urmează o tragedie, o crimă împotriva umanității.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Stabilitatea vine de la Berlin
Stabilitatea vine de la Berlin
Stabilitatea vine de la Berlin
Marile puteri vor redesena harta?
Soarta Basarabiei, jucată primejdios
Cine face jocul?
Românii și „Spațiul Schengen” (II)
Românii și „Spațiul Schengen” (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale